Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016Curier electoral

Curier electoral din 4 noiembrie 2016

|versiune pentru tipar|

CEC a majorat numărul buletinelor de vot pentru diasporă

Comisia Electorală Centrală (CEC) a votat majorarea numărului buletinelor de vot, destinate secţiilor de votare în afara ţării, pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale. Astfel, numărul buletinelor de vot a crescut cu 10,500. Potrivit deciziei CEC, tirajul buletinelor de vot destinate turului doi va constitui 3,142,427 exemplare, dintre care 2,391,283 — în limba de stat şi 751,144 — în limba rusă. Numărul buletinelor vor fi majorate la unele secţii de votare din Canada, Elveţia, Olanda, Franţa, Portugalia şi SUA.

Primari, pensionari şu un partid politic şi-au declarat susţinerea pentru Maia Sandu

Un grup de primari din raioanele de sud ale republicii, un grup de membri ai Uniunii Pensionarilor din Republica Moldova şi Partidul Liberal Reformator au lansat apeluri de susţinere faţă de candidatul comun al opoziţiei de centru-dreapta, Maia Sandu. Reprezentanţii grupurilor au îndemnat cetăţenii să iasă masiv la vot şi să nu fie indiferenţi faţă de viitorul lor.

Un grup de preoţi şi-au exprimat susţinerea pentru candidatul Igor Dodon

În cadrul unei conferinţe de presă, un grup de preoţi, în frunte cu episcopul de Bălţi şi Făleşti Marchel, a îndemnat creştinii să nu fie indiferenţi faţă de viitor, să vină la vot pe 13 noiembrie şi să facă alegerea corectă. Feţele bisericeşti au îndemnat enoriaşii să nu o voteze pe Maia Sandu, spunând că ea prezintă “pericol pentru Biserică”. Preoţii au declarat că oamenii trebuie să susţină un candidat creştin şi moral sănătos, aşa cum, în opinia lor, este Igor Dodon. // IPN

Echipa Maiei Sandu dezminte acuzaţiile aduse de Igor Dodon privind suicidul în rândul copiilor

În cadrul unei conferinţe de presă, echipa candidatei la funcţia de preşedinte, Maia Sandu, a dezminţit acuzaţiile aduse de liderul PSRM, Igor Dodon, în cadrul dezbaterii electorale organizate de postul de televiziune ProTV. “Faptul că Igor Dodon a îndrăznit să folosească în campania electorală o problemă care este suicidul venind şi cu cifre incorecte (400 copii), cu insinuări că problema suicidului ar putea fi provocată de anumite acţiuni ce ţin de domeniul educaţiei, este foarte grav”, a declarat membra Biroului Politic al PAS, Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Totodată, în replică la acuzaţiile lui Igor Dodon, iniţiatoarea liniei verzi pentru prevenirea suicidului, Liuba Ceban, într-o postare pe facebook a menţionat că “anual pierdem prin suicid maximum 30 copii. Umflarea cifrelor poate chiar contribui la sporirea fenomenului” şi “niciodată nici un om nu se sinucide doar dintr-o singură cauză!!! Factorul numărul unu este de natură internă, precum sentimentul de singurătate. Apoi pot fi boli mintale, boli fizice. Şi nicidecum camerele de la BAC”.