Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016Curier electoral

Curier electoral din 7 septembrie 2016

|versiune pentru tipar|

Declaraţia locului nou de şedere poate fi depusă până la 29 septembrie 2016

Potrivit unui comunicat de presă, Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că pot fi depuse cererile privind declararea locului nou de şedere până în data de 29 septembrie 2016 inclusiv.

Astfel, pentru a vota la o altă secţie de votare decât aceea la care este arondat, conform înregistrării la domiciliu sau reşedinţă, persoana cu drept de vot poate să depună o declaraţie de şedere la autoritatea administraţiei publice locale din localitatea în care doreşte să voteze. Declaraţia poate fi depusă personal, la prezentarea actului de identitate în original şi în copie. Totodată, CEC menţionează că declaraţiile depuse la scrutinele anterioare nu mai sunt valabile.

Mişcarea “Ravnopravie” şi-a desemnat candidatul la funcţia de preşedinte

În cadrul unei conferinţe de presă, Mişcarea social-politică “Ravnopravie” a anunţat că Inna Popenco, medic de profesie, este candidatul Mişcării la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, candidatură aprobată şi de primarul localităţii, Ilan Şor. Decizia a fost adoptată de formaţiune, după ce la 6 septembrie 2016, în cadrul unei acţiuni de protest organizată în susţinerea lui Ilan Şor, un grup de iniţiativă format din locuitori ai or. Orhei a înaintat propunerea de a desemna un candidat din popor la funcţia de preşedinte. // realitatea.md

Democraţii lansează două campanii de informare

Potrivit unui comunicat de presă, Partidul Democrat din Moldova dă startul a două campanii de informare: prima cu genericul “Împreună suntem mai puternici”, va promova beneficiile concrete pe care apropierea de Uniunea Europeană le aduce cetăţenilor RM. A doua campanie, va consta într-o dezbatere la nivel naţional despre schimbările necesare în politica moldovenească. În acest scop, PDM a lansat şi web site-ul www.nouapolitica.md, unde cetăţenii sunt invitaţi să-şi exprime opiniile cu privire la actualul sistem politic din Republica Moldova.

Declaraţii şi comunicate de presă ale concurenţilor electorali