Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016Curier electoral

Curier electoral din 7 noiembrie 2016

|versiune pentru tipar|

Sondajul Vox-Populi despre şansele lui Igor Dodon şi Maia Sandu în turul doi de scrutin

49,8% din respondenţii unui sondaj afirmă că în turul doi de scrutin ar vota cu liderul Partidului Socialiştilor Igor Dodon, iar 39,7% — cu liderul Partidului “Acţiune şi Solidaritate”, Maia Sandu. 5,2% dintre intervievaţi nu ştiu cu cine să voteze, 5,3% nu vor participa la vot. Dintre cetăţenii care au menţionat că vor participa în turul II de scrutin şi au fost în stare să facă o alegere întemeiată 55,6% ar vota cu Igor Dodon, iar 44,4% — cu Maia Sandu. Datele se conţin în Studiul sociologic “Vox Populi — noiembrie 2016”, prezentat luni, 7 noiembrie, de către Asociaţia Sociologilor şi Demografilor.

Studiul a fost efectuat în perioada 1–5 noiembrie 2016, pe un eşantion de 1075 respondenţi. Marja de eroare este de 3%. // IPN

“Parlamentul-90” şi Partidul Dreapta îndeamnă alegătorii să susţină candidatul comun

În cadrul unei conferinţe de presă, membrii asociaţiei obşteşti “Parlamentul-90” au lansat un apel unde cheamă cetăţenii de toate vârstele, indiferent de etnie, să fie activi şi să se prezinte la alegeri pe 13 noiembrie pentru a o susţine pe Maia Sandu.

Totodată şi Partidul Dreapta a îndemnat alegătorii să voteze împotriva candidatului pro-rus Igor Dodon, acordând astfel o şansă candidatului comun al opoziţiei de centru-dreapta, Maia Sandu.

Maia Sandu a depus o contestaţie la CEC împotriva materialelor denigratoare distribuite de Igor Dodon

Candidata la funcţia de Preşedinte, Maia Sandu, a venit cu o reacţie la investigaţia jurnaliştilor anticorupţie.md, care ar fi demonstrat provenienţa pliantelor denigratoare la adresa sa. Preşedintele PAS afirmă că va depune o contestaţie la CEC în acest sens. “Aceste pliante au împânzit Moldova. Jurnaliştii au demonstrat că Dodon stă în spatele producerii lor. Astăzi vom depune contestaţie la CEC privind nedeclararea cheltuielilor pentru publicarea acestor mizerii”, a menţionat Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Timofti: declaraţiile electorale nu trebuie să afecteze relaţiile cu vecinii

În cadrul unui interviu pentru Info-Prim Neo, preşedintele Nicolae Timofti a menţionat că declaraţiile electorale nu trebuie să afecteze în niciun fel relaţiile de bună vecinătate, prietenie şi colaborare cu vecinii noştri — România şi Ucraina, cetăţenii nu trebuie să plătească pentru declaraţii electorale iresponsabile, pripite ale competitorilor electorali. Şeful statului a afirmat că dezbaterile electorale dintre concurenţii electorali trec, uneori, nu doar de limitele unei comunicări etice, dar pot distorsiona şi dialogul diplomatic. // IPN

Declaraţii şi comunicate de presă ale concurenţilor electorali