Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016Curier electoral

Curier electoral din 8 noiembrie 2016

|versiune pentru tipar|

CEC precizează modalităţile de votare pentru turul al doilea de scrutin

Potrivit CEC, declaraţiile privind locul nou de şedere depuse la organul administraţiei publice locale sunt valabile şi pentru turul al doilea de scrutin. Totodată, persoanele care în ziua alegerilor nu se vor afla în localitatea în care au domiciliu sau reşedinţă pot solicita de la biroul electoral al secţiei de votare la care sunt arondaţi un certificat pentru drept de vot. Acesta se eliberează alegătorului la solicitare şi în baza actului de identitate. Certificatul pentru drept de vot permite alegătorului să voteze în orice altă secţie de votare de pe teritoriul ţării, decît cea la care este arondat. Certificatele pentru drept de vot eliberate alegătorilor pentru turul întîi nu sunt valabile şi pentru turul al doilea de scrutin.

De asemenea, studenţii şi elevii cu drept de vot, care nu au înregistrare la domiciliu sau la reşedinţă în localitatea în care îşi fac studiile, votează în cadrul alegerilor prezidenţiale conform regulilor generale. Respectiv, aceştia vor vota în secţia de votare în raza căreia au înregistrare la domiciliu sau la reşedinţă.

Veteranii războiului de la Nistru şi un grup de generali şi ofiţeri în rezervă îndeamnă alegătorii să o susţină pe Maia Sandu

În cadrul unei conferinţe de presă, un grup de generali şi ofiţeri în rezervă din cadrul Ministerul Apărării, Ministerul de Interne şi SIS, au lansat o declaraţie prin care îşi exprimă sprijinul pentru candidata la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu.

De asemenea, veteranii războiului de la Nistru îndeamnă alegătorii să nu-l voteze pe candidatul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, la funcţia de preşedinte dar să susţină candidatul comun pro-european. // IPN

Blogger: Partidul “Acţiune şi Solidaritate” a primit donaţii de la Ilan Şor

Luni seara, 7 noiembrie, blogger-ul Eugen Luchianiuc a publicat extrase din conturi fiscale care arătau că una din persoanele apropiate lui Ilan Şor, Veaceaslav Galoi, a virat pe contul Partidului “Acţiune şi Solidaritate” 300 mii lei în 4 tranşe de câte 70 de mii lei. La scurt timp după apariţia acestor documente a urmat şi o reacţie oficială din partea Maiei Sandu şi a PAS. Aceasta a declarat că a devenit victima unui joc murdar, iar banii i-au fost transferaţi fără ca aceasta să ştie, scopul final fiind de a o denigra.

De asemenea, într-o postare video difuzată pe Facebook, liderul “Partidului Nostru”, Renato Usatîi a declarat că aşa-zisa “donaţie” făcută de către un apropiat al lui Ilan Şor în contul de campanie a Maiei Sandu este o “potlogărie” pusă la cale de Plahotniuc.

PSRM dezbate “falsurile” ce se spun despre Igor Dodon

Reprezentanţii PSRM au anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, că au realizat un top 10 manipulări ale Maiei Sandu. “Este fals faptul că Igor Dodon va retrage cetăţeniile româneşti pentru oamenii simpli, fals că va închide frontierele, că va anula Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, anularea regimului de vize, anularea dreptului la muncă în UE, înrăutăţirea relaţiilor cu Ucraina, finanţarea campaniei pe bani mici, TV-urile lui Plahotniuc în favoarea lui Dodon, stârneşte ura interetnică, interzicerea coletelor şi automobilelor din UE. Toate acestea lucruri sunt minciuni şi falsuri”, a precizat consilierul municipal, Ion Ceban. // Curentul

Declaraţii şi comunicate de presă ale concurenţilor electorali