Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriReferendum2010Buletin informativ

Buletin informativ din 30 august 2010

|versiune pentru tipar|

CSJ dă dreptate PNL şi activează în regim non-stop

Curtea Supremă de Justiţie a menţinut Hotărîrea Curţii de Apel prin care dat a fost dat cîştig de cauză Partidului Naţional Liberal în procesul privind difuzarea unui spot în campania pentru referendumul din 5 septembrie. Recursurile declarate în acest sens de către Comisia Electorală Centrală şi reprezentantul PCRM au fost respinse.

Prin dispoziţiile preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie şi a preşedintelui Colegiului civil şi de contencios administrativ Al CSJ a fost dispusă asigurarea examinării în termenii prevăzuţi de lege a contestaţiilor concurenţilor electorali, pentru perioada zilelor de odihnă de la 27 până la 31.08.2010, fiind desemnaţi şi judecătorii responsabili. Conform legislaţiei, contestaţiile depuse în perioada electorală se examinează în termen de 3 zile calendaristice de la depunere, dar nu mai tîrziu de ziua alegerilor.

Preşedintele interimar îndeamnă studenţii să participe la referendum

Preşedintele interimar al Republicii Moldova a participat astăzi la ceremonia de inaugurare a anului academic de studii la Universitatea Tehnică din Moldova. Adresîndu-se tinerilor studenţi, şeful statului i-a îndemnat să fie curajoşi şi să spună deschis celor aflaţi la putere lucrurilor pe nume, inclusiv atunci cînd aceştia promovează politici greşite. Mihai Ghimpu a îndemnat studenţii să participe la erefendumul din 5 septembrie, amintind că de poziţia civică a fiecăruia “depinde succesul reformelor iniţiate de Alianţa pentru Integrare Europeană, realizarea obiectivelor, care vor permite integrarea Republicii Moldova în marea familie europeană”.

Declaraţii şi comunicate de presă ale concurenţilor electorali