Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriReferendum2010Buletin informativ

Buletin informativ din 10 august 2010

|versiune pentru tipar|

25 de formaţiuni politice vor participa la referendum

Comisia Electorală Centrală (CEC) a emis un comunicat de presă, informînd că în campania electorală pentru referendum s-au înregistrat în calitate de participanţi la referendum 25 de formaţiuni politice. Dintre acestea 16 partide şi-au expus clar opţiunea “Pentru”, iar celelalte 9 partide optează fie “Contra”, fie îndeamnă la boicotarea referendumului, fie nu şi-au expus clar opţiunea. Din cele 30 de formaţiuni politice înregistrate la Ministerul Justiţiei la momentul demarării campaniei pentru referendum, 5 formaţiuni politice: Partidul Agrar din Moldova, Partidul Legii şi Dreptăţii, Mişcarea Profesioniştilor “Speranţa-Надежда”, Noul Partid Naţional Moldovenesc şi Partidul European nu au solicitat înregistrarea lor în calitate de participanţi la referendum.

A expirat termenul de înregistrare prealabilă pentru votarea în străinătate

La 10 august a expirat termenul de înregistrare prealabilă în listele electorale a cetăţenilor moldoveni aflaţi peste hotarele ţării. Pentru a se înregistra cetăţenii cu drept de vot din străinătate trebui să acceseze pagina www.voteaza.md şi să completeze formularul on-line. Înregistrarea prealabilă nu este obligatorie, iar alegătorii care nu au urmat această procedură îşi vor putea exercita dreptul de vot, prezentîndu-se în ziua alegerilor la secţiile de votare din regiunea lor. (Infotag)

Votarea cu certificate de drept de vot

Cetăţenii care în ziua referendumului din diferite motive nu vor fi prezenţi în localitatea unde au viză de reşedinţă, vor putea vota la orice altă secţie de votare. Pentru aceasta, alegătorii trebuie să soliticite biroului secţiei de votare unde sînt înscrişi în liste un certificat cu drept de vot. Ca şi studenţii înmatriculaţi anul acesta şi fără viză de reşedinţă în localitatea unde îşi fac studiile, orice cetăţean poate obţine certificatul cu drept de vot în baza prezentării buletinului sau a unui alt act de identitate. Certificatele pot fi ridicate de la biroul secţiei de votare din 16 august şi pînă la 4 septembrie inclusiv. (Infotag)

Declaraţii şi comunicate de presă ale concurenţilor electorali