Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriReferendum2010Buletin informativ

Buletin informativ din 23 august 2010

|versiune pentru tipar|

Reprezentanţi ai administraţiei locale dezmint boicotarea referendumului

Reprezentanţi ai unor localităţi din raionul Basarabeasca au convocat o conferinţă de presă, în cadrul căreia au dezminţit informaţiile despre neparticiparea la referendumul din 5 septembrie. Primarul satului Sadaclia, tot el preşedintele asociaţiei primarilor din raionul Basarabeasca, a declarat că neparticiparea la referendum a raionului Basarabeasca ar fi “o invenţie a reprezentanţilor PCRM prezenţi în Consiliul Orăşenesc Basarabeasca. În realitate, autorităţile sînt pregătire pentru referendum, au fost întocmite listele de alegători, iar majoritatea populaţiei, inclusiv de origine rusă şi găgăuză, vor participa la referendumul din 5 septembrie, opţiunea lor fiind pentru alegerea preşedintelui de către popor” a declarat primarul satului Sadaclia.

Conform unui sondaj, cetăţenii ar participa masiv la referendum

Conform sondajului “Barometrul Socio-Politic”, lansat la 23 august de către IMAS-INC, circa 73 la sută din cetăţeni vor participa la referendum, iar avînd în vedere migraţia externă şi diferenţele dintre comportamentul declarativ şi cel acţional, se estimează că prezenţa la referendum va depăşi 50% de alegători. Dintre aceştia, circa 9 din 10 alegători vor vota “pentru” la Referendum.

Cereri de votare la locul aflării

Comisia Electorală Centrală anunţă alegătorii, că începînd cu data de 23 august 2010 pot fi depuse cererile privind votarea la locul aflării, Astfel, alegătorul care, din motive de sănătate sau din alte motive temeinice, nu poate veni în localul secţiei de votare, poate solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă. Cererile pot fi făcute în scris şi numai pînă la ora 18:00 a zilei precedente votării. În ziua votării, cererile pot fi făcute în scris pînă la ora 15:00 dacă se prezintă şi certificat medical.

Declaraţii şi comunicate de presă ale concurenţilor electorali