Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2007Curier electoral

Curier electoral din 20 aprilie 2007

|versiune pentru tipar|

Înregistrarea primilor candidaţi în capitală

Consiliul electoral de circumscripţie al municipiului Chişinău (CECC) a înregistrat primii 10 candidati la functia de primar general al municipiului Chişinău, în următoarea ordine:
  1. Veaceslav Iordan, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova;
  2. Ion Mereuţă, Partidul Umanist din Moldova;
  3. Leonid Bujor, Alianţa “Moldova Noastră”;
  4. Vladimir Filat, Partidul Democrat din Moldova
  5. Dorin Chirtoacă, Partidul Liberal
  6. Zinaida Zorin, Partidul Conservator
  7. Alexandru Corduneanu, Partidul Popular Creştin Democrat
  8. Valentin Crîlov, Blocul electoral “Patria-Rodina — Ravnopravie”
  9. Eduard Muşuc, Partidul Social-Democrat
  10. Corneliu Ciurea, Partidul Social-Liberal

În cadrul aceleiaşi sedinţe au fost înregistrate şi listele candidaţilor pentru funcţiile de consilieri municipali ai respectivelor formaţiuni politice, cu excepţia Blocului “Patria-Rodina Ravnopravie”. Dosarul Vitaliei Pavlicenco, din partea Partidului Naţional-Liberal încă nu a fost examinat de CECC.

Alocarea mijloacelor pentru alegeri

Primăria municipiului Chişinău a decis alocarea din fondul de rezervă a 344 de mii de lei pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale generale în capitală. Conform responsabililor Primăriei, sursele vor fi alocate în concordanţă cu planul de lucru pentru pregătirea alegerilor şi urmează a fi utilizate pentru “reparaţia cosmetică a secţiilor de votare, salubrizarea teritoriului adiacent, procurarea drapelelor…”. Anterior, Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale generale din 3 iunie 2007 în cuantum de 33,9 milioane lei, deficitul de surse constituind 15,4 milioane lei (urmează a fi acoperit de Guvern).