Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2007Curier electoral

Curier electoral din 28 mai 2007

|versiune pentru tipar|

Ultimul sondaj de opinie înainte de alegeri

Agenţia “IMAS-INC” a prezentat un sondaj de opinie privind intenţiile de vot în mun. Chişinău. Sondajul este reprezentativ pentru populaţia adultă din mun. Chişinău şi prezintă o eroare maximă de ±2,9%. Potrivit sondajului, intenţiile de vot pentru primarul de Chişinău ale celor 58% dintre respondenţi care au afirmat că vor participa cu certitudine la alegerile din 3 iunie s-ar repartiza, după cum urmează:

Intenţiile de vot pentru consiliul municipal Chişinău, dintre cei 58% care au declarat că sigur vor merge la alegeri, s-ar repartiza în felul următor:

Al doilea raport interimar al OSCE/BIDDO

OSCE/ODIHR a făcut public cel de-al doilea raport interimar privind monitorizarea alegerilor din 3 iunie. Potrivit acestuia, “pregătirile pentru alegeri continuă să fie efectuate în general în bună ordine de către administraţia electorală. În timp ce partidele politice sînt în general satisfăcute de activitatea consiliilor electorale de circumscripţie de nivelul doi, consiliile electorale de circumscripţie de nivelul întîi sînt mai ales percepute ca fiind supuse influenţei partidului de guvernămînt”. Pentru mai multe detalii a se vedea http://www.osce.org/odihr-elections/.

Acuzaţiile unui candidat

Vladimir Filat, candidatul Partidului Democrat din Moldova (PDM) la funcţia de Primar General al mun. Chişinău, a cerut Comisiei Electorale Centrale şi Procuraturii Generale să investigheze cazul privind lansarea unei campanii de denigrare a persoanei sale. Într-o conferinţă de presă Vladimir Filat a invocat că unele instituţii media din Moldova difuzează spoturi în care cetăţenii sînt îndemnaţi să lupte împotriva corupţiei fără a se da nume concrete iar ulterior, prin oraş au început să fie distribuite flayer-e care îl reprezintă pe candidatul PDM, cu calificativul de om corupt. Filat consideră că campania este organizată de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova.