Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2007Curier electoral

Curier electoral din 3 mai 2007

|versiune pentru tipar|

Noi concurenţi pentru primăria Chişinău

Consiliul electoral de circumscripţie Chişinău (CECC) a înregistrat încă trei candidaţi la funcţia de primar general al municipiului Chişinău:

Partidul Legii şi Dreptăţii a înaintat-o la funcţia de primar al municipiului Chişinău pe Valentina Ţapiş, şefa Agenţiei Ecologice Chişinău.

Declaraţii privind utilizarea resurselor administrative în campania electorală

Consilierul municipal Oleg Cernei a declarat în cadrul şedinţei din 3 mai a consiliului, că mai mulţi funcţionari din structurile administraţiei municipale (inclusiv viceprimari, şefi de direcţii şi instituţii subordonate primăriei), înregistraţi în calitate de candidaţi la alegerile locale generale, utilizează în campania electorală diverse resurse administrative. Cernei a invocat faptul că 11 funcţionari publici candidează pe listele PCRM şi 5 — pe listele PPCD, ocupînd birouri, folosind telefoane, automobile de serviciu şi alte resurse administrative. Cernei a mai solicitat ca respectivii funcţionari să degreveze din funcţie, deoarece, fiind antrenaţi în campania electorală, îşi îndeplinesc necorespunzător atribuţiile de serviciu.