Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2007Curier electoral

Curier electoral din 8 mai 2007

|versiune pentru tipar|

Ultimii candidaţi pentru primăria capitalei

Consiliul Electoral municipal a înregistrat ultimii trei candidaţi pentru funcţia de primar general:

Pentru ocuparea funcţiilor de consilier în consiliul municipal Chişinău au depus candidaturile 34 de concurenţi (19 partide şi 15 candidaţi independenţi).

Contestaţii la CEC

De la începutul campaniei electorale Comisia Electorală Centrală a recepţionat peste 30 de contestaţii, marea majoritate a acestora fiind deja examinate şi soluţionate de CEC. Conform responsabililor Comisiei, contestaţiile se referă la procedura de depunere a documentelor pentru înregistrare, la procedura de tragere la sorţi pentru stabilirea ordinii candidaţilor în buletinele de vot, degrevarea din funcţii a persoanelor implicate în campania electorală etc.

Sancţiuni pentru afişaj electoral neautorizat

Conform responsabililor din Ministerul Afacerilor Interne, în mun.Chişinău au fost constatate cîteva cazuri de plasare a afişajului electoral în locuri neautorizate, motiv pentru care au fost sancţionate 5 persoane. Conform datelor neoficiale, numărul real al persoanelor care plasează materiale publicitare în locuri neautorizate (piloni, copaci, staţii pentru transportul public, în scările blocurilor etc.) este mult mai mare.