Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2007Curier electoral

Curier electoral din 8 iunie 2007

|versiune pentru tipar|

Turul doi pentru funcţiile de primari

La 17 iunie 2007, în 464 de localităţi ale Republicii Moldova, inclusiv în municipiul Chişinău şi 9 localităţi din componenţa acestuia, se va desfăşura turul doi al alegerilor pentru funcţia de primar, în cursul cărora se vor înfrunta primii doi candidaţi ce au acumulat cel mai mare număr de voturi. În trei localităţi (satul Sadaclia din raionul Basarabeasca, satul Fundurii Noi din raionul Glodeni şi comuna Corjova din raionul Dubăsari) se vor desfăşura alegeri repetate, pe motivul că alegerile din 3 iunie au fost declarate nule.

Modificarea regulamentului privind dezbaterile electorale

În şedinţa din 7 iunie Comisia Electorală Centrală a modificat Regulamentul privind reflectarea în mijloacele de informare în masă a campaniei electorale. Potrivit modificărilor, dezbaterile electorale vor putea fi organizate în una sau mai multe emisiuni, care să cel puţin 90 de minute pe zi. În cazul în care un candidat nu se va prezenta la emisiune, dezbaterile vora avea loc, însă durata lor se va reduce în jumătate.

Număr mare de buletine nevalabile

Conform totalurilor CEC, circa 55 mii de buletine de vot au fost declarate nevalabile, marea majoritate a acestora (peste 9 mii) fiind înregistrate în municipiul Chişinău.