Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2007Curier electoral

Curier electoral din 7 iunie 2007

|versiune pentru tipar|

Stabilirea turului doi de scrutin

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunţat rezultatele finale ale alegerilor locale generale din 3 iunie şi a fixat pentru 17 iunie 2007 data turului doi de scrutin al alegerilor pentru funcţia de primar în unele localităţi.

Unele rezultate ale alegerilor din suburbiile Chişinăului

În 9 localităţi din cele 18 care intră în municipiul Chişinău primarii au fost aleşi din primul tur: 3 independenţi, 3 membri ai PCRM, 1 — AMN, 1 — PSL şi 1 — PPCD. Dintre aceştia, au fost realeşi şi şi-au păstrat astfel funcţia 7 persoane. În celelalte 9 localităţi din municipiu concurează 18 candidaţi, dintre care: 8 independenţi, 3 — PCRM, 2 — AMN şi cîte unul — din PSL, PDS, PNL şi PPCD. (după Info-Prim Neo)

Sesizarea PPCD privind anularea rezultatelor alegerilor în Chişinău

Partidul Popular Creştin Democrat a depus la Consiliul electoral de circumscripţie al municipiului Chişinău o sesizare prin care cere “recunoaşterea publică a gradului înalt de fraudare a alegerilor în municipiul Chişinău, anularea rezultatelor alegerilor din 3 iunie 2007 şi organizarea unor alegeri repetate”.

Declaraţiile privind formarea coaliţiilor postelectorale

Fracţiunea AMN în Parlament a difuzat o declaraţie privind “susţinerea activă a cooperării necomuniştilor” în cadrul organelor administraţiei publice locale. Exponenţii AMN declară că depun eforturi pentru a crea alianţe post-electorale necomuniste în toate consiliile locale, în care rezultatele votării permit acest lucru şi fac apel către partidele de orientare democratică să contribuie la succesul coalizării.

Partidul Democrat din Moldova a difuzat o declaraţie prin care constată că cetăţenii Republicii Moldova au sancţionat dur actuala guvernare în cadrul alegerilor locale din 3 iunie. Luînd în considerare “gravitatea actelor comise de comunişti în perioada campaniei electorale şi de incapacitatea lor de a rezolva problemele reale a cetăţeanului de rînd”, PDM a hotărât că va participa la formarea unor alianţe postelectorale în consiliile locale de nivelul întâi şi doi cu partidele de orientare democratică. În acelaşi timp, PDM consideră că unica cale de depăşire a crizei morale, economice şi politice cu care se confruntă societatea moldovenească este “consolidarea cetăţenilor Republicii Moldova în jurul partidelor politice stabile, competente şi responsabile şi care au la baza activităţii lor doctrine politice europene”.