Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2007Curier electoral

Curier electoral din 11 mai 2007

|versiune pentru tipar|

CECMC a încheiat înregistrarea candidaţilor

Consiliul electoral de circumscripţie al municipiului Chişinău (CECMC) a făcut publică lista finală a concurenţilor electorali pentru consiliul municipal Chiţinău. În competiţia electorală s-au angajat 18 formaţiuni politice şi 13 candidaţi independenţi. Candidaţi independenţi la funcţia de consilier sînt: Vladimir Garştea, Vasile Ceban, Ecaterina Stratan, Anatoli Soloviov, Tudor Deliu, Vladimir Ianev, Simion Boran, Ion Popa, Iurie Spînu, Serghei Dubalari, Iurie Timofte, Venera Gasparean şi Ion Mămăliga. CECMC a respins cererile de înregistrare a doi candidaţi independenţi pentru nereguli depistate în listele de subscripţie.

CECMC a refuzat înregistrarea listei MAE

CECMC a refuzat să înregistreze listei de candidaţi la funcţia de consilieri municipali a Mişcării “Acţiunea Europeana”, pe motiv ca aceasta a fost înregistrată de Ministerul Justiţiei abia la 12 aprilie a.c., după demararea perioadei electorale.

PPCD contestă decizia primăriei Chişinău

CEC a examinat contestaţia Partidului Popular Creştin Democrat (PPCD) privind decizia primăriei municipiului Chişinău în privinţa organizării manifestărilor electorale. Esenţa contestaţiei constă în faptul că PPCD a anunţat primăria încă la 23 martie despre organizarea manifestaţiilor electorale pe Piaţa Marii Adunări Naţionale, în zilele de 31 mai şi 1 iunie. La 27 aprilie Partidul Comuniştilor (PCRM) a solicitat permisiunea primăriei de a organiza tot în ziua de 1 iunie propria-i manifestare electorală. La 5 mai, în cadrul prezentării platformei electorale a candidatului PCRM, Veaceslav Iordan, acesta a invitat susţinătorii săi, în prezenţa şefului statului, să revină în Piaţa Marii Adunări Naţionale pe 1 iunie, unde va avea loc şi un concert cu participarea interpretei Sofia Rotaru. PPCD refuză să împartă cu PCRM timpul de utilizare a Pieţei, invocînd prevederile legii despre întruniri şi Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. După clarificarea competenţelor, CEC a decis să recomande primăriei Chişinău să-şi revadă decizia şi să ofere condiţii egale concurenţilor, examinînd cererile de solicitare a locurilor pentru manifestaţii electorale în ordinea depunerii solicitărilor.