Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2007Curier electoral

Curier electoral din 14 iunie 2007

|versiune pentru tipar|

Raportul Coaliţiei 2007

Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte — Coaliţia 2007 a prezentat următoarele rapoarte de monitorizare a comportamentului mass-media şi a procesului electoral:

Reprezentanţii CoE vor monitoriza turul doi

O delegaţie a Congresului Puterilor Locale şi Regionale din Europa (CPLRE) se va afla în Moldova în perioada 16–18 iunie curent, pentru a monitoriza cel de-al doilea tur al alegerilor locale. Din componenţa delegaţiei fac parte 12 persoane, care în ziua alegerilor se vor deplasa prin întreaga ţară. La 18 iunie, membrii delegaţiei intenţionează să prezinte concluziile preliminare în cadrul unei conferinţe de presă. (după Moldpres)

Instanţa de judecată a validat alegerile din capitală

Judecătoria sectorului Centru din mun.Chişinău a validat rezultatele alegerilor în Consiliul municipal al capitalei, respingînd contestaţiile depuse de cîteva partide (PPCD şi PSL). Conform rezultatelor totalizate de Consiliul electoral municipal şi confirmate de instanţa de judecată, au fost validate mandatele celor 51 de consilieri aleşi, precum şi listele de candidaţi supleanţi.

Declaraţia Mişcării “Acţiunea Europeană”

Mişcarea “Acţiunea Europeană” (MAE), formaţiune care nu a putut participa în alegeri din cauza că înregistrarea oficială a fost tărăgănată de Ministerul Justiţiei, a îndemnat susţinătorii săi să voteze în turul doi al alegerilor primarilor pentru candidaţi necomunişti. În declaraţia difuzată, MAE susţine că în pofida neadmiterii abuzive a participării în competiţia electorală, simpatizaţii şi membrii acesteia “s-au implicat în acţiunile de debarcare de la putere, la nivel local, a Partidului Comuniştilor, iar mai mulţi membri ai Mişcării, participînd la scrutin în calitate de candidaţi independenţi, au devenit primari şi consilieri în structurile puterii locale” (după DECA-press)