Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2007Curier electoral

Curier electoral din 2 mai 2007

|versiune pentru tipar|

Primul raport de monitorizare a mass-media

Asociaţia Presei Independente (API) şi Centrul Independent de Jurnalism (CIJ) au prezentat, în cadrul Coaliţiei Civice pentru Alegeri Libere şi Corecte — Coaliţia 2007, rezultatele primei etape (10–24 aprilie 2007) de monitorizare a reflectării campaniei electorale pentru alegerile locale generale de către principalele posturi de radio/televiziune şi ziare din Republica Moldova. Conform concluziilor generale, la posturile radio şi tv se atestă două poziţii distincte: a) o parte a mass-media electronică şi scrisă confirmă tendinţa manifestată anterior de a favoriza indirect partidul de guvernământ şi de a evita atacurile asupra partidelor de opoziţie, ignorîndu-le; altă parte încearcă să se menţină pe linia unei reflectări echidistante, dar nuanţate a evenimentelor, utilizînd uneori şi mesaje critice mai pronunţate la adresa PCRM.

Şaisprezece potenţiale candidaturi pentru primăria Chişinău

Consiliul Electoral de circumscripţie va examina astăzi înregistrarea a doi candidaţi, Ludmila Bolbocean, înaintată de Partidul European şi Svetlana Mîsliţchi, din partea Partidului Popular Republican.

Petru Bodarev a depus la Consiliul electoral de circumscripţie Chişinău (CECC) actele pentru înregistrare în calitate de candidat independent.

De asemenea, la CECC a fost depus pentru înregistrare şi dosarul candidatului din partea partidului “Alianţa Verde”, domnul Ilie Bujeniţa.

Obstrucţionarea participării la scrutin a MAE

Mişcarea “Acţiunea Europeană” (MAE) nu va putea participa la alegerile locale generale din 3 iunie, din cauza că Ministerul Justiţiei a înregistrat formaţiunea abia la 12 aprilie şi Comisia Electorală Centrală a refuzat s-o accepte în cursa electorală. Mişcarea îi va susţine în scrutinul actual doar pe membrii săi cu statut de candidaţi independenţi, care vor reuşi să depună actele pentru înregistrare pînă la 4 mai. Conform declaraţiilor preşedintelui MAE, Anatol Petrencu, autorităţile au tergiversat timp de 4 luni, în mod abuziv şi impertinent, înregistrarea formaţiunii, urmărind scopul de a nu admite participarea la competiţia electorală. Prin neînregistrarea formaţiunii, drepturile celor peste 10 mii de membri la asociere, la libera exprimare şi la alegeri au fost încălcate, a menţionat Petrencu. (după Info-Prim Neo)