Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2007Curier electoral

Curier electoral din 21 iunie 2007

|versiune pentru tipar|

PCRM contestă alegerile în Chişinău

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a contestat legalitatea alegerilor pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău, cu puţin timp înainte ca instanţa de judecată să valideze rezultatele. Motivele contestării nu au fost date publicităţii, situaţie în care, partide de opoziţie au calificat încercările PCRM drept periculoase. Într-o declaraţie difuzată în plenul Parlamentului, Partidul Alianţa Moldova Noastră califică tentativele întreprinse drept “aberante în condiţiile cînd anume candidaţii PCRM au beneficiat de sprijinul autorităţilor centrale şi locale şi anume partidul de guvernămînt este responsabil pentru buna desfăşurare a scrutinului”.

Convocarea consiliilor locale în şedinţe de constituire

Comisia Electorală Centrală a aprobat Graficul convocării şedinţelor de constituire a consiliilor raionale şi municipale. Şedinţele de constituire vor demara pe 22 iunie, în localităţile de nord şi se vor convoca pînă pe data de 29 iunie inclusiv. În municipiul Chişinău, şedinţa de constituire a noului Consiliul Municipal este fixată pentru data de 28 iunie 2007.

Partide negociază formarea coaliţiilor în organele locale

Cîteva partide, inclusiv cu reprezentare parlamentară, negociază formarea coaliţiilor de guvernare la nivel raional şi local. La tratative participă AMN, PPCD, PSL, PSDM, PDSM, PPR, UCM. Deocamdată în negocieri nu este implicat şi Partidul Liberal, liderii acestuia declarînd că vor discuta cooperarea ulterioară numai după validarea scrutinului în capitală, însă au exclus orice coalizare cu Partidul Comuniştilor, precum şi cu “exponenţi ai nomenclaturii comuniste aflaţi în prezent în alte formaţiuni politice”.