Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2007Curier electoral

Curier electoral din 1 iunie 2007

|versiune pentru tipar|

Totaluri preelectorale

Conform Codului Electoral, perioada în care poate fi făcută agitaţie electorală expiră la finele zilei de astăzi, 1 iunie 2007. La 3 iunie, în cele 1934 de secţii de votare sînt aşteptaţi circa 2,4 milioane de alegători.

Totalurile făcute de CEC la data de 1 iunie 2007, atestă că partidele politice înregistrate în calitate de concurenţi electorali au cheltuit circa 14 milioane de lei. Patru din cei 21 de concurenţi înregistraţi la nivel naţional nu au prezentat informaţii sau nu au deschis cont special, motiv pentru care au fost avertizaţi de CEC.

CEC a acreditat în organele electorale 1872 de persoane în calitate de observatori naţionali şi 240 de observatori internaţionali în vederea monitorizării alegerilor.

Opinia Congresului puterilor locale din Europa privind organizarea alegerilor

În cadrul unei întrevederi cu spicherul Marian Lupu, şefa delegaţiei Congresului Puterilor Regionale şi Locale din Europa (CPLRE) a declarat că sînt înregistrate progrese esenţiale în organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale. În acelaşi timp, membrii delegaţiei europene au pledat pentru asigurarea accesului egal al concurenţilor electorali la mass-media şi pentru transparenţă în interpretarea legislaţiei electorale. Marian Lupu a afirmat că Parlamentul va acorda o atenţie deosebită recomandărilor conţinute în rapoartele de monitorizare a alegerilor şi, în caz de necesitate, va opera noi modificări ale legislaţiei electorale.