Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2007Curier electoral

Curier electoral din 14 mai 2007

|versiune pentru tipar|

Partide de opoziţie semnalează încălcări

PSL şi candidatul PDM la funcţia de primar general al mun. Chişinău, Vladimir Filat, reclamă mai multe încălcări în actuala campanie electorală. PSL a informat că o întîlnire cu alegătorii programată din timp în Teleneşti nu a putut avea loc, pentru că localul a fost ocupat de speaker-ul Marian Lupu. PSL a mai arătat că preşedintele Legislativului, deşi a participat la o acţiune electorală, venise la Teleneşti cu maşini ale Parlamentului.

Potrivit PDM, pe 11 şi 12 mai, au fost distruse mai multe panouri de afişaj electoral ale lui Vladimir Filat. PDM consideră că modul în care au acţionat cei care au deteriorat panourile sugerează faptul că acţiunea a fost planificată şi bine coordonată, beneficiind de complicitatea celor care ar trebui să vegheze ca astfel de fapte să nu se producă.

Seminare de instruire a funcţionarilor electorali

Comisia Electorală Centrală a început seminarele de instruire pentru funcţionarii electorali (preşedinţii şi secretarii consiliilor electorale de nivelul întîi şi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare). Primele seminare s-au desfăşurat concomitent în cîteva raioane din sudul şi nordul ţării, membrii CEC fiind asistaţi în respectivele activităţi de către experţi ai ADEPT. Funcţionarii electorali sînt informaţi despre acţiunile ce urmează a fi întreprinse în legătură cu organizarea şi desfăşurarea alegerilor, informarea publică şi a organelor electorale superioare, aspectele speciale vizînd ziua votării, întocmirea documentelor electorale, examinarea contestaţiilor etc.