Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2005Curier electoral

Curier electoral din 18 ianuarie 2005

|versiune pentru tipar|

Hotarîrea CEC privind înregistrarea MSPRR

Comisia Electorală Centrală a înregistrat în calitate de concurent electoral în alegerile parlamentare programate pentru 6 martie a.c. Mişcarea Social-Politică Republicană “Ravnopravie” (MSPRR). Lista de candidaţi ai MSPRR cuprinde 69 de persoane. Aprobarea simbolului şi culorilor electorale ale MSPRR nu au fost contestate ca în campaniile electorale anterioare. Simbolul electoral al concurentului electoral MSPRR coincide cu simbolul formaţiunii respective, reprezintă “o acvila bicefala, avand pe piept un scut cu inscriptia Miscarea social-politica «Ravnopravie», acvilă ţinînd în gheare o creangă de laur”. În campaniile electorale anterioare adoptarea simbolul respectiv era contestată pe motiv că reprezintă o imagine stilizată a stemei de stat a Federaţie Ruse. Culorile electorale ale MSPRR — alb, albastru, roşu — de asemenea, coincid cu culorile drapelului de stat al Federaţiei Ruse. Candidatura dlui Dmitrii Silchin a fost acceptată în calitate de reprezentant cu drept de vot consultativ la CEC.

Decizia CEC privind obligativitatea CCA de a prezenta rapoarte

CEC a adoptat o decizie prin care a obligat Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) să prezinte săptămînal rapoarte privind timpii de antenă oferiţi pentru reflectarea campaniei electorale în mass-media electronice. În ultima săptămînă înainte de alegeri CCA va fi obligat să raporteze zilnic.

Refuzul a două posturi TV private de a reflecta alegerile

Posturile de televiziune PRO TV Chişinău şi Pervîi kanal v Moldove au anunţat că renunţă la reflectarea campaniei electorale şi la difuzarea publicităţii electorale a concurenţilor. Faptul că într-o ţară cu o piaţă de publicitate subdezvoltată, instituţii private media refuză să obţină un profit garantat a trezit suspiciunile concurenţilor electorali din opoziţie, care se întreabă: care ar fi motivele de renunţare la însăşi raison d’etre a instituţiilor private?

Lansarea BMD în alegeri

Blocul electoral Moldova Democrată (BMD) a organizat conferinţa de lansare în campania electorală în cadrul căreia a fost prezentată lista de candidaţi ai BMD şi platforma electorală intitulată “Eurointegrare cu o nouă guvernare!”