Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011Curier electoral

Curier electoral din 9 aprilie 2011

|versiune pentru tipar|

AMN aderă la PLDM

Partidul Alianţa “Moldova Noastră” (AMN) a decis aderarea la Partidul Liberal Democrat (PLDM), în cadrul congresului al IX-ea, extraordinar, la care au participat circa 300 de delegaţi. La congresul AMN a participat şi liderul PLDM, Vlad Filat, care a declarat că decizia este adevărat istorică, curajoasă şi acoperită cu raţiune. PLDM şi noii membri au declarat că doresc să învingă la alegerile locale din 5 iunie. Drept argument privind aderarea la PLDM, liderul AMN Serafim Urecheanu a menţionat similitudinea doctrinelor şi a scopurilor, precum şi migrarea electoratului AMN spre PLDM în ultimele trei scrutine parlamentare.

Moldova Unită ar putea susţine candidatura lui Valeriu Pleşca pentru primăria capitalei

Vladimir Ţurcan, Preşedintele Partidului “Moldova Unită” (PMU), a declarat că Valeriu Pleşca, ex-ministrul Apărării, preşedintele Partidului “Forţa Nouă” ar putea deveni candidatul susţinut de PMU la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, decizia urmînd a fi făcută publică la începutul săptămânii viitoare. (după Info-Prim Neo)

Partidul Socialiştilor îl propune pe Valentin Krîlov

Valentin Krîlov a fost desemnat în calitate de candidat al Partidului Socialiştilor din Moldova “Patria-Rodina” (PSRM) la funcţia de candidat la funcţia de primar al municipiului Chişinău. În prezent Valentin Krîlov deţine funcţia de secretar al executivului PSM “Patria-Rodina”. În 2009 şi 2010 PSRM a susţinut în alegeri Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, iar Veronica Abramciuc, una din fondatorii Partidului Socialiştilor, este deputat în Parlament din partea PCRM.