Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011Curier electoral

Curier electoral din 13 aprilie 2011

|versiune pentru tipar|

Este precizat numărul de mandate vacante pentru alegerile locale

La alegerile locale generale din 5 iunie urmează a fi suplinite 12,638 mandate de aleşi locali. Conform datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală anunţă că la alegerile locale generale din 5 iunie 2011 urmează a fi aleşi 898 de primari, 10,622 de consilieri în consiliile locale de nivelul I şi 1,118 de consilieri în consiliile locale de nivelul II. (sursa: CEC)

Încă un potenţial candidat la primăria Capitalei — Valerii Klimenco

Mişcarea social-politică “Ravnopravie” îl propune pe Valerii Klimenco la funcţia de primar de Chişinău, anunţul fiind făcut de preşedintele Ligii tineretului rus din Moldova, Igor Tuleanţev. Valerii Klimenco este consilier municipal de 12 ani, iar Mişcarea “Ravnopravie” merge în alegeri cu un program de acţiuni care propune crearea locurilor de muncă şi scăderea şomajului, reconstrucţia apeductului orăşenesc, pentru a reduce cu 30–40% tariful la apă, modernizarea întreprinderii de furnizare a agentului termic, reparaţia drumurilor. Klimenco a promis că, dacă va fi ales primar, în jumătate de an va învăţa limba de stat şi va alege sloganul: “daţi-mi 26 de mandate în Consiliul Municipal şi voi înceta dezordinea din oraş”. (după Infotag)

ONG-urile mobilizează comunităţile

IDIS “Viitorul” a dat start unui proiect care va implica tinerii într-o campanie “de la uşă la uşă”, prin care se va încuraja participarea la alegerile locale din 5 iunie 2011. În cadrul proiectului “Campanie pentru schimbare la nivel local şi participare” vor fi produse materiale de educaţie civică pentru scrutinul local, care vor fi distribuite de tinerii lideri. Vor fi organizate şi competiţii de dezbateri. (după IDIS Viitorul)