Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011Curier electoral

Curier electoral din 18 aprilie 2011

|versiune pentru tipar|

Primele cereri de înregistrare

Consiliul electoral de circumscripţie din municipiul Chişinău a început să recepţioneze documentele solicitanţilor de a fi înregistraţi pentru funcţiile de consilieri municipali şi de primar general al capitalei. Conform tragerii la sorţi efectuate la finele zilei de 18 aprilie, actele pentru înregistrarea la funcţia deprimar general au fost depuse în următoarea ordine:

Dacă vor fi înregistraţi, concurenţii vor figura în ordinea de mai sus în buletinul de vot.

Conform tragerii la sorţi, ordinea concurenţilor în buletinul de vot pentru consiliul municipal Chişinău ar fi următoarea:


Linie fierbinte la CEC

Comisia Electorală Centrală (CEC) a deschis o “linie fierbinte” la care alegătorii pot afla răspunsuri la întrebările legate de procedurile de votare în cadrul alegerilor locale generale din 5 iunie 2011. Numărul 0 800 08888 poate fi apelat din orice localitate a Republicii Moldova în mod gratuit şi va funcţiona în perioada 18 aprilie 2011 — 5 iunie 2011, de luni pînă vineri, între orele 8.00–17.00.

APCE solicită acţiuni

Coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europeni (APCE) pentru Moldova cheamă partidele să aleagă cît mai repede preşedintele ţării, să asigure promovarea reformelor democratice şi să desfăşoare alegerile locale în conformitate cu standardele internaţionale în domeniu. Raportul Comisiei de Monitorizare a APCE atrage atenţie asupra problemelor legate de listele electorale, întîrzierea implementării registrului electronic al alegătorilor, dar şi asupra instabilităţii politice şi sociale generate de lipsa consensului politic în problema alegerii Preşedintelui Republicii Moldova. Autorităţile sunt chemate să efectueze reforme sistemice planificate şi previzibile, colaborînd în acest scop cu instituţiile neguvernamentale (ONG). (după www.coe.int)