Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011Curier electoral

Curier electoral din 11 aprilie 2011

|versiune pentru tipar|

Ştiri electorale de la PL

Vadim Vacarciuc a fost desemnat candidatul Partidului Liberal (PL) la alegerile locale din 5 iunie pentru primăria oraşului Bălţi. În prezent, Vacarciuc ocupă funcţia de vicepreşedinte a organizaţiei teritoriale PL din Bălţi, este un sportiv de performanţă, are în palmaresul său titlul de campion mondial şi vicecampion european la haltere.

Automobilul candidatului propus de PL la funcţia de primar al oraşului Străşeni, Valentina Casian, a fost incendiat în noaptea de duminică spre luni, în curtea blocului de locuit. Conform informaţiilor difuzate, pompierii au confirmat că este exclusă ipoteza unei defecţiuni tehnice care ar fi provocat incendiul. Casian afirmă că după ce a anunţat că va candida pentru funcţia de primar a oraşului Străşeni, din partea Partidului Liberal, a fost ameninţată direct de unul dintre potenţialii contracandidaţi şi consideră că incendierea automobilului este o demonstraţie a intenţiilor duşmănoase din partea oponenţilor politici. Conducerea PL consideră nedemnă intimidarea candidatului la funcţia de primar de Străşeni, fiind încălcate normele legale şi etice.

Partidul Liberal va înainta la alegerile locale generale 100 de tineri ce vor candida pentru funcţia de primar. “Tinerii candidaţi liberali” este un proiect lansat de organizaţia de tineret a PL în parteneriat cu fundaţia Friedrich Naumann (Germania) şi are drept scop instruirea şi promovarea a 100 de candidaţi tineri la funcţia de primar, valorificarea potenţialului şi a ideilor inovatoare care vor fi implementate în viaţa social-politică din Republica Moldova. În perioada 8–10 aprilie, a fost organizat un seminar de instruire a tinerilor liberali, care vor candida pentru primăriile din republică.