Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011Curier electoral

Curier electoral din 21 iunie 2011

|versiune pentru tipar|

Renumărare anulată la Durleşti

Voturile exprimate pe 5 iunie pentru Consiliul oraşului Durleşti din municipiul Chişinău nu vor fi renumărate, Curtea de Apel anulînd hotărîrea Judecătoriei Buiucani, care a dispus renumărarea cerută de mai mulţi concurenţi electorali (PCRM, “Alianţa Verde”, PLDM şi patru candidaţi independenţi). Astfel, procesele-verbale cu rezultatele alegerilor vor fi remise instanţei de judecată pentru validare.

Alegeri repetate la Condrăteşti

Comisia Electorală Centrală a stabilit desfăşurarea votării repetate pentru alegerea primarului comunei Condrăteşti din raionul Ungheni. Procesul de votare în circumscripţia electorală respectivă a fost oprit pe 19 iunie prin hotărîrea Judecătoriei raionului Ungheni, din cauza unei erori pe buletinul de vot. Astfel, în primul tur al alegerilor, la 5 iunie, pentru funcţia de primar al comunei Condrăteşti au candidat trei persoane cu acelaşi nume, Ion Bodrug, fiecare reprezentând câte un partid din AIE, iar cele mai multe voturi le-au acumulat candidaţii PLDM şi PL, însă din cauza unei erori tehnice pe buletinele de vot pentru turul doi în locul candidatului PLDM a apărut candidatul PDM. Votarea repetată la 26 iunie se va efectua cu cele două candidaturi care au întrunit cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin, cu participarea aceluiaşi consiliu electoral şi aceloraşi birouri electorale ale secţiilor de votare.

PCRM cere anularea turului doi şi repetarea alegerilor

PCRM cere anularea în instanţa de judecată a rezultatelor turului doi al scrutinului local din 19 iunie şi organizarea alegerilor repetate. Pînă la luarea deciziei respective, PCRM va boicota şedinţele Parlamentului şi nu-l va recunoaşte pe Dorin Chirtoacă primar. PCRM motivează opunerea sa prin faptul că alegerile ar fi fost falsificate, prin lipsirea alegătorilor de dreptul la votarea secretă, înscrierea mai multor peroane în listele electorale, şantajarea studenţilor, aducerea organizată la votare etc.