Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011Curier electoral

Curier electoral din 12 aprilie 2011

|versiune pentru tipar|

Reguli pentru plasarea publicităţii pe panouri

Comisia Electorală Centrală (CEC) a modificat regulamentul privind plasarea publicităţii electorale şi agenţiile de publicitate vor fi obligate să nu ofere unui singur concurent electoral mai mult de 10 la sută din spaţiul publicitar exterior disponibil în circumscripţia respectivă. Primăriile sînt obligate să asigure panouri pentru afişarea publicităţii electorale, nu mai puţin de un metru pătrat pentru un concurent.

CEC a aprobat numărul de 113 funcţionari electorali care îşi vor suspenda temporar activitatea la locurile de muncă permanente pentru a lucra în cadrul consiliilor electorale de circumscripţie de nivelul II şi a aprobat modelele legitimaţiilor de consilieri, primari şi invitaţiile la votare.

Primul bloc electoral

Mişcarea social-politică “Forţa Nouă”, Partidul Moldova Unită şi Partidul Popular Republican au decis formarea unui bloc electoral pentru participarea în alegerile locale generale. Blocul electoral se va numi “Forţa a Treia” şi urmează a fi oficializat prin semnarea unui acord şi desemnarea candidaţilor pentru primăria şi consiliul municipal al capitalei. Liderul Mişcării “Forţa Nouă”, Valeriu Pleşca, a declarat că dacă blocul electoral îl va desemna drept candidat la funcţia de primar al municipiului, el va accepta propunerea, dar mizează şi pe obţinerea unor mandate de consilier pentru a putea forma o fracţiune în Consiliul Municipal, astfel ca să poată influenţa constituirea majorităţii în Consiliu. (după Infotag)

PSD vine cu un candidat nou

Partidul Social Democrat îl va înainta la funcţia de primar al capitalei pe Sergiu Coropceanu, secretarul general al PSD. Coropceanu desfăşoară diferite activităţi în domeniul economic şi politic, precum şi activităţi obşteşti în domeniu sportului (artelor marţiale).