Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011Curier electoral

Curier electoral din 20 aprilie 2011

|versiune pentru tipar|

Candidatul PDM a depus actele pentru înregistrare

Candidatul Partidului Democrat la Primăria municipiului Chişinău, Valentina Buliga, şi-a depus actele la Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău în vederea înregistrării în cursa electorală. Candidatul PDM a menţionat că primii paşi pe care îi va întreprinde, în cazul victoriei, vor fi asigurarea bunăstării tuturor orăşenilor şi dezvoltarea infrastructurii, dezvoltarea serviciilor pentru cetăţeni.

Promo-LEX va monitoriza alegerile pe întreg teritoriul ţării

Asociaţia Promo-LEX, cu suportul Institutului Naţional Democratic (NDI) Moldova, a lansat monitorizarea alegerilor locale generale din 5 iunie 2011, în cadrul căreia vor participa 40 observatori pe termen lung şi circa 700 observatori pe termen scurt, în zilele scrutinului. Promo-LEX anunţă că va desfăşura în anumite circumscripţii operaţiuni speciale: Activităţile de monitorizare se realizează în cadrul Coaliţiei Civice pentru alegeri libere şi corecte. (sursa: Promo-LEX)

PL acuză blocaje artificiale

Echipa Partidului Liberal urma să se lanseze în campania electorală pe 20 aprilie, însă evenimentul a fost amînat deoarece Consiliul electoral de Circumscripţie Chişinău (CECC) nu a inclus pe ordinea de zi a şedinţei înregistrarea candidaţilor pentru funcţia de consilieri municipali. În opinia primarului general al municipiului, Dorin Chirtoacă, decizia CECC este “nejustificată şi neclară, asemenea lucruri se întîmplă doar la o comandă politică”. La rîndul său, Iulian Bălan, preşedintele CECC, susţine că ordinea de zi nu a inclus şi înregistrea concurenţilor pentru consiliul municipal din cauza că membrii consiliului nu au reuşit să examineze toate dosarele şi pentru că sînt “mai puţini membri decît ar trebui, multe persoane desemnate din partea diferitor partide se eschivează de la îndeplinirea obligaţiunilor”.