Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011Curier electoral

Curier electoral din 20 iunie 2011

|versiune pentru tipar|

După o noapte de suspans, învinge Chirtoacă

Potrivit rezultatelor prealabile afişate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după procesarea a 100% de procese verbale, candidatul PL la funcţia de primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a învins cu 50,60% din voturile alegătorilor, contracandidatul său Igor Dodon obţinînd 49,40% din voturi.

Rezultatele respective sunt confirmate şi de numărătoarea paralelă independentă, realizată de observatorii Asociaţiei “Promo-LEX”. Potrivit rezultatelor anunţate de “Pormo-LEX” în cadrul unei conferinţe de presă, pentru Dorin Chirtoacă au votat 50,66% din alegători şi pentru Igor Dodon — 49,34%. Numărătoarea paralelă a fost făcută în 300 de secţii de votare.

Primele declaraţii ale învingătorului

Dorin Chirtoacă promite să fie un primar al tuturor, indiferent de opţiunea politică a alegătorilor şi că va avea grijă de toţi locuitorii municipiului Chişinău. Chirtoacă recunoaşte că succesul său a fost posibil graţie participării mai active a alegătorilor la votare. Primarul ales a mai spus că este în aşteptarea rezultatelor renumărării voturilor pentru Consiliul municipal Chişinău şi abia după ce vor fi renumărate voturile va discuta despre Consiliu.

Igor Dodon nu recunoaşte înfrîngerea

Candidatul PCRM la funcţia de primar al capitalei, Igor Dodon, a declarat la un briefing de presă că nu-şi recunoaşte înfrângerea, deoarece diferenţa de un singur punct procentual nu poate fi considerată înfrîngere, iar rezultatele alegerilor din 19 iunie au fost falsificate prin diferite metode. Igor Dodon a mulţumit alegătorilor şi a promis chişinăuienilor că el şi echipa sa vor utiliza toate căile pentru a apăra votul celor care l-au votat.