Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011Curier electoral

Curier electoral din 5 mai 2011

|versiune pentru tipar|

Dorin Chirtoacă a depus actele

Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, s-a prezentat la Consiliul Electoral de Circumscripţie pentru depunerea actelor de înregistrare cu doar cîteva minute înainte de încheierea programului de lucru. Dacă va fi înregistrat, Dorin Chirtoacă va figura penultimul în buletinul de vot.

Mihai Godea a depus actele pentru înregistrare

Mihai Godea, ex-vicepreşedintele PLDM, a depus la Consiliului Electoral de Circumscripţie Chişinău actele pentru înregistrare în calitate de candidat independent la funcţia de primar al capitalei. În pachetul de acte, Godea a prezentat şi 13,000 de semnături de subscripţie, adunate în numai 2 zile.

PSD s-a lansat oficial

Partidul Social Democrat s-a lansat oficial în Campania electorală prin prezentarea Candidatului PSD la funcţia de primar al Capitalei, Sergiu Coropceanu, şi a echipei de candidaţi la funcţia de consilieri municipali. Lansarea a avut loc în faţa Spitalului de Urgenţă şi în luările de cuvînt, Coropceanu a declarat că unica soluţie pentru funcţionarea normală a sistemului de sănătate municipal este transferarea Spitalului de Urgenţă în subordinea Primăriei Capitalei. Candidatul PSD se angajează să lanseze o serie de proiecte de dezvoltare a municipiului, care prevăd încurajarea investiţiilor, modernizarea sistemului de canalizare, modernizarea complexului termo-energetic, reparaţia drumurilor, transparenţă totală în utilizarea banilor publici, precum şi creşterea nivelului de trai al locuitorilor Capitalei.

Şi candidatul PDM a semnat Codul de conduită

Valentina Buliga, Candidatul Partidului Democrat din Moldova la funcţia de primar al Capitalei a semnat Codul de conduită privind desfăşurarea campaniei electorale, în incinta Comisiei Electorale Centrale. Conform candidatului PDM, semnează cu uşurinţă Codul de conuită, deoarece întotdeauna a militat pentru cultură politică în Republica Moldova, pentru campanie curată, decentă, bazată pe idei şi soluţii pentru chişinăuieni. Pînă la 5 mai Codul de conduită a fost semnat de 3 concurenţi electorali.

PLD are candidat la primar

Marcel Darie a depus la Consiliul electoral municipal actele pentru înregistrare în calitate de candidat la funcţia de primar general al Capitalei, din partea Partidului Legii şi Dreptăţii (PLD). Ultima participare a PLD la un scrutin general datează cu anul 2007.

Întîlnirea Godea-Plahotniuc este infirmată

Presupusa întîlnire dintre Mihai Godea şi Vladimir Palahotniuc nu a avut loc, susţine preşedintele Parlamentului şi al PDM, Marian Lupu. Decizia fostului prim-vicepreşedinte al PLDM, Mihai Godea, l-a luat prin surprindere şi pe Marian Lupu, iar această situaţie se va răsfînge negativ şi asupra Alianţei pentru Integrare Europeană. Ulterior, Marian Lupu a avut o întrevedere cu Mihai Godea, la reşedinţa de stat, însă detaliiel acesteia nu au fost date publicităţii. (sursa: noi.md)

Încă un candidat independent la Consiliu

Consilierul municipal Mihai Severovan a depus actele la Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău pentru a fi înregistrat în calitate de candidat independent la funcţia de consilier municipal în scrutinul din 5 iunie. În 2007 Mihai Severovan a ajuns consilier municipal după ce a candidat pe lista PNL, ulterior a făcut parte din fracţiunea PDM în consiliul municipal, iar după dizolvarea acesteia a rămas consilier independent.

Valentina Buliga lansează strategia de susţinere a sectorului industrial

Lansarea a avut loc la Fabrica de sticlă din Chişinău, Valentina Buliga declarînd că potentialul industrial al municipiului Chisinau trebuie valorificat la maxim, iar Primăria poate susţine agenţii economici să creeze noi locuri de muncă. Programul propus de candidatul PDM prevede acţiuni de susţinere a angajaţilor, acordarea pentru întreprinderi a terenurilor destinate construcţiei blocurilor de locuit pentru angajaţi, a scutirilor de 5% la plata impozitului pe venit în cazul asumării obligaţiunii de reinvestire a acestor mijloace financiare în construcţia grădiniţelor de copii pentru angajaţi etc. (sursa: PDM)