Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011Curier electoral

Curier electoral din 30 aprilie 2011

|versiune pentru tipar|

PCRM se lansează la nivel naţional

Activul republican al PCRM s-a convocat într-o şedinţa de lansare la nivel naţional în campania electorală pentru alegerile locale. În cadrul reuniunii au luat cuvînd mai mulţi candidaţi ai PCRM, inclusiv Igor Dodon, care a declarat că PCRM trebuie să demonstreze că a fost, este şi va rămâne cea mai puternică forţă politică din ţară. (sursa: Info-Prim Neo)

Adresarea PCRM către popor

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a lansat o “Adresare către popor”, în cuprinsul căreia critică actuala guvernare, care “lichidează toate garanţiile sociale, nimiceşte toate realizările economice şi democratice din anii precedenţi, supune unei noi revizuiri structura administrativ-teritorală a Republicii Moldova, calcă în picioare în mod deschis şi cinic Legea Supremă — Consttuţia Republicii Moldova”. Guvernul este acuzat că sub pretextul “descentralizării” vrea să lichideze peste 30% de primării şi să revină la judeţe de tip românesc. PCRM declară că în alegerile locale va apăra fiecare raion, fiecare sat, fiecare şcoală, fiecare casă de cultură, demnitatea umană şi drepturile fiecărui cetăţean. (sursa: PCRM)

Candidaţi la Comrat

Trei pretendenţi la fotoliul de primar al municipiului Comrat au depus deja actele pentru înregistrare la Consiliului Electoral de Circumscripţie: Încă doi pretendenţi la funcţia de primar al Comratului adună semnături de subscripţie. Liste de subscripţie au fost ridicate de la Consiliul Electoral de circumscripţie Comrat şi de către 81 de candidaţi independenţi, care vor concura pentru consiliul local, iar liste de candidaţi pentru consiliu au înaintat şase formaţiuni politice.

La Bălţi s-a refuzat înregistrarea unor independenţi

Consiliul Electoral de Circumscripţie Bălţi a refuzat înregistrarea a trei candidaţi independenţi în consiliul municipal: Serghei Iordan, Nicolae Spînu şi Alexandru Tureac. Motivul refuzului au fost greşelile şi inexactităţile din listele de subscripţie prezentate. Conform reprezentanţilor organului electoral, în liste figurează persoane care se află peste hotare, cu domiciliu în alte localităţi, numere inexistente de acte de identitate. Candidaţii respectivi consideră că decizia organului electoral este părtinitoare şi a fost adoptată astfel încît să împiedice contestarea ei în instanţă sau strîngerea de noi semnături. (sursa: СP Bălţi, esp.md)

Politică şi la meci de rugby

Prim-ministrul Vlad Filat şi candidatul PLDM la funcţia de primar al Capitalei, Victor Bodiu, au fost prezenţi la meciul de rugby dintre selecţionatele Republicii Moldova şi Olandei din cadrul preliminarelor Campionatului european, în cadrul căreia reprezentativa Moldovei a învins, dar acest lucru nu îi permite totuşi calificarea. După meci, Vlad Filat a spus că s-a simţit mîndru pentru echipa naţională, iar Victor Bodiu a declarat că este pentru prima dată la rugby, mai ales că este foarte ocupat.

La momentul pozelor de grup, presa a remarcat faptul că reprezentanţii PLDM au evitat să se salute cu Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, care a fost nevoit chiar să-l atenţioneze verbal pe Prim-ministru despre prezenţa sa şi acesta i-a întins totuşi mîna. (sursa: Publika TV)