Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011Curier electoral

Curier electoral din 9 mai 2011

|versiune pentru tipar|

PLDM vizat într-un nou atac mediatic

Coordonatorul staffului electoral al PLDM, Vadim Pistrimciuc, a declarat în cadrul unui briefing de presă că Partidul Liberal Democrat din Moldova a fost supus unui nou fals mediatic fără precedent. Potrivit lui, pe data de 8 mai, în căsuţele poştale din Chişinău a apărut un număr de ziar, numit “Timpul Chişinăului”, în care este criticat dur fostul candidat al formaţiunii pentru primăria capitalei, Victor Bodiu. Coordonatorul staffului electoral al PLDM a declarat că formaţiunea va sesiza Procuratura Generală, Ministerul Afacerilor Interne şi Comisia Electorală Centrală pentru depistarea celor care au elaborat şi distribuit ziarul. (Sursa: Info-Prim Neo)

PCRM a organizat un Marş al Victoriei…

Peste 60 mii de persoane au participat la Marşul Victoriei, organizat la Chişinău de către Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, cu ocazia împlinirii a 66 de ani de la sfîrşitul celui de-al doilea război mondial. Marşul a început de la Arcul de Triumf şi a continuat pînă la complexul memorial “Eternitate”. La eveniment au participat veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial, luptătorii din Afganistan, deputaţii PCRM, locuitori ai Chişinăului şi raioanelor ţării. În timpul marşului, comuniştii nu au ezitat să facă agitaţie electorală, în schimb sute de tineri purtau tricouri şi drapele cu mesajul “Igor Dodon — soluţia pentru Chişinău”. Participanţii la marş au purtat pancarte cu cuvinte de recunoştinţă veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial şi au scandat “Moldova!, Victorie!, Slavă Eroilor!, Slavă Învingătorilor!, Nu fascismului!”. (Sursa: PCRM)

…iar PDM face promisiuni veteranilor

Preşedintele Partidului Democart, Marian Lupu a avut o întîlnire cu cca 300 de veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial, pe care i-a felicitat cu Ziua Victoriei asupra nazismului, menţionând că ziua de 9 mai este o zi plină de semnificaţie istorică. Prezentă la eveniment, Valentina Buliga, candidatul PDM la funcţia de primar general a declarat că este datoria municipalităţii, dar şi administraţiei publice de toate nivelurile, să aibă grijă permanentă de veterani, prin acordarea asistenţei sociale necesare. (Sursa: PDM)

Valentina Buliga va face ordine în pieţele din capitală

Ca urmare a vizitelor de documentare la patru din cele mai mari pieţe din capitală, candidatul PDM la funcţia de primar general, Valentina Buliga a constatat condiţiile inadecvate de muncă ale femeilor angajate în acest sector. Valentina Buliga a declarat că ţine de competenţa, dar şi de datoria viitorului primar să facă ordine în pieţele municipale şi să oblige administraţiile pieţelor să construiască carcase acoperite şi cu rame termopan pentru a izola de factorii meteorologici toate halele de comerţ, să construiască în aceste hale sisteme de ventelare şi căldură, să reconstruiască veceurile şi să construiasca la fiecare hală şi locuri de comerţ lavuare. Iar angajamentul primordial este să fie eradicate plăţile ilegale, corupţia şi traficul de influenţă. (Sursa: PDM)