Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010Curier electoral

Curier electoral din 7 octombrie 2010

|versiune pentru tipar|

PL îşi retrage miniştrii din lista de candidaţi

Partidul Liberal a adresat Comisiei Electorale Centrale (CEC) un demers prin care informează despre excluderea a patru persoane din lista de candidaţi depusă pentru înregistrare la 4 octombrie 2010. Cei patru candidaţi deţin funcţii de miniştri şi urmau să-şi suspende activitatea pe durata campaniei electorale. Deşi se anunţă ca decizie planificată iniţial, demersul PL vine ca răspuns la recenta adresare a Primului-ministru Vladimir Filat către partidele membre ale Alianţei de guvernare, prin care le solicita să întreprindă măsuri necesare în vederea asigurării cvorumului şedinţelor Guvernului. Conform reprezentanţilor PL, miniştrii respectivi vor fi incluşi în lista de candidaţi atunci cînd se va considera necesar, deoarece Codul electoral permite efectuarea modificărilor pînă cu 7 zile înainte de data alegerilor.

Eforturi pentru asigurarea votării la Corjova

Autorităţile guvernamentale întreprind eforturi pentru a asigura locuitorilor satului Corjova dreptul la vot în cadrul alegerilor parlamentare din 28 noiembrie. Vice-prim-ministrul responsabil de problema reintegrării a comunicat că se va întîlni, în următoarele cîteva săptămâni, cu reprezentanţii administraţiei de la Tiraspol, pentru a discuta subiectul respectiv. Şi membrii delegaţiei moldoveneşti în Comisia Unificată de Control depun eforturi pentru ca scrutinul să se poată desfăşura fără incidente şi la Corjova. (Publica TV)

CEC se consultă cu avocaţii parlamentari

Reprezentanţii Comisiei Electorale Centrale au avut o întrevedere cu avocatul parlamentar Tudor Lazăr, în cadrul căreia au fost discutate aspecte legate de alegerile parlamentare, protecţia drepturilor omului în vederea respectării dreptului la vot şi a dreptului de a fi ales. În cadrul discuţiilor, s-a convenit asupra desfăşurării unor întrevederi ulterioare în vederea abordării subiectelor de referinţă. (CEC)

Manifestul electoral al PPCD

Deşi încă nu este înregistrat oficial în calitate de concurent electoral al alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010, Partidul Popular Creştin Democrat (PPCD) a difuzat un document intitulat “manifest electoral”, în cuprinsul căruia a inclus sloganul “De la CONFRUNTARE — la UNITATE şi BUNĂSTARE”.

Declaraţii şi comunicate de presă ale concurenţilor electorali