Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010Curier electoral

Curier electoral din 7 decembrie 2010

|versiune pentru tipar|

Mass-media a făcut o campanie bună

Raportul de totalizare a comportamentului mass-media în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010, elaborat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) constată mai multe aspecte pozitive: La capitolul neajunsuri sînt menţionate:

Academicienii fac apel la responsabilitate şi consens

Un grup academicieni şi savanţi notorii fac apel la clasa politică din Republica Moldova, care trebuie să demonstreze că este în serviciul cetăţenilor şi nu trebuie să permită antrenarea ţării într-un cerc vicios de alegeri anticipate. Semnatarii apelului, îndeamnă elita politică să înceteze retorica electorală beligerantă şi să iniţieze un dialog transparent şi eficient pentru constituirea autorităţilor supreme ale statului. În calitate de principii pentru constituirea viitorului format de dialog se propun: Apelul este semnat de conducerea Academiei de ştiinţe a Moldovei, de academicieni, savanţi, doctori habilitaţi, reprezentanţi ai diferitor ramuri ale ştiinţei, culturii şi vieţii sociale.

PCRM este împuternicit să coalizeze cu PDM

Plenara Comitetului Central al PCRM a împuternicit Comitetul Executiv al formaţiunii să continue negocierile cu Partidul Democrat din Moldova privind crearea Coaliţiei anticriză “Pentru Moldova” şi semnarea documentelor de coaliţie corespunzătoare. Decizia a fost luată după ce preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a informat membrii Comitetului Central despre acţiunile pentru începerea dialogului politic cu PDM, iniţiat în contextul promisiunilor electorale ale PCRM privind consolidarea societăţii pe baza valorilor statalităţii moldoveneşti, libertăţilor europene şi echităţii sociale. (sursa: PCRM)

Oferta PLDM

Partidul Liberal Democrat şi-a făcut publică oferta pentru viitoarea coaliţie de guvernare: Partajarea ministerelor şi a celorlalte funcţii importante din cadrul Guvernului va fi făcută în timpul negocierilor ulterioare în format trilateral PLDM — PDM — PL. Reprezentanţii PDM au comentat rece respectiva ofertă, declarînd că ea repetă situaţia de anul trecut, în care liderul PDM nu a reuşit să deţină funcţia pentru care a fost nominalizat, iar oferta PCRM în acest sens ar fi mai generoasă.

Declaraţii şi comunicate de presă ale concurenţilor electorali