Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010Curier electoral

Curier electoral din 16 octombrie 2010

|versiune pentru tipar|

PLDM şi PMUEM intră în campanie

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) s-a lansat oficial în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010, în cadrul unui miting organizat la aer liber, în scuarul Teatrului de Operă şi Balet din Chişinău, la care, conform organizatorilor, ar fi participat peste 5 mii de membri şi simpatizanţi ai partidului. Preşedintele PLDM, Vladimir Filat, a prezentat un manifest electoral întitulat “Angajamentul pentru Moldova fără sărăcie”, care conţine 6 acţiuni prioritare cee vor fi întreprinse în lupta cu sărăcia:
  1. Crearea unei economii puternice, performante, care să ofere noi locuri de muncă
  2. Grija faţă de oamenii cu venituri reduse
  3. Lupta cu corupţia
  4. Accelerarea integrării Moldovei în Uniunea Europeană
  5. Drumuri, apă, gaz
  6. Locuinţe pentru tineri şi familii cu venituri mici

PLDM declară în campanie şi ulterior îşi va concentra toată energia în lupta cu sărăcia, nu cu un partid politic sau altul.

Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова” (PMUEM) a convocat şedinţa activului republican, în cadrul căreia s-a lansat în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010. Manifestaţia s-a derulat la Casa Sindicatelor, cu participarea a circa 400 de delegaţi din toate raioanele republicii şi în cadrul acesteia a fost adoptată o rezoluţie privind alegerile parlamentare, care promite asigurarea ordinii în cîteva domenii: Sloganul electoral principal al PMUEM rămîne “Noi Vom face Ordine în Ţară”.

Declaraţii şi comunicate de presă ale concurenţilor electorali