Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010Curier electoral

Curier electoral din 14 decembrie 2010

|versiune pentru tipar|

PCRM are noi solicitări suplimentare, iar CEC se conduce de lege

Comitetul central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) a difuzat o declaraţie prin care invocă ascunderea încălcărilor care au avut loc la scrutinul electoral din 28 noiembrie 2010 şi care, conform PCRM, nu au putut fi constatate “din cauza complicităţii tuturor organelor responsabile de asigurarea securităţii şi legalităţii votării şi totalizării rezultatelor”. PCRM consideră că trebuie să se acorde acces nestingherit la toate listele electorale completate, pentru a contrapune datele şi a evidenţia cazurile de votare multiplă. (sursa: PCRM)

Comisia Electorală Centrală (CEC) respinge acuzaţiile că nu ar respecta Decizia Curţii Constituţionale privind renumărarea voturilor exprimate în alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010, prin aceea că nu a permis compararea listelor electorale. CEC menţionează, că în conformitate cu decizia Curţii Constituţionale, a fost dispusă doar renumărarea voturilor în conformitate cu prevederile Codului Electoral şi în acest sens a fost aprobată o instrucţiune specială. De notat în context, că decizia Curţii Constituţionale conţine textul “Curtea reţine că urmează a fi renumărate buletinele de vot şi verificate listele electorale de bază şi cele suplimentare”, dar fără careva detalii, ce ar presupune “verificarea” listelor.

Lideri din teritoriu sînt îngrijoraţi de poziţia PDM

Într-un interviu publicat pe un site de ştiri din raionul Ungheni, Oleg Malachi, vicepreşedintele organizaţiei teritoriale Ungheni a Partidului Democrat din Moldova, afirmă că reprezentanţii din teritoriu ai partidului nu au fost consultaţi asupra deciziilor care se discută de conducerea partidului. În interviul său, reprezentantul PDM afirmă că oamenii “condamnă tentativele Partidului Democrat de a face alianţă cu comuniştii” şi în campania electorală, conducerea Partidului Democrat spunea clar, că nu va fi nici o coaliţie cu PCRM. (sursa: site-ul Expresul.com)

Declaraţii şi comunicate de presă ale concurenţilor electorali