Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010Curier electoral

Curier electoral din 9 octombrie 2010

|versiune pentru tipar|

Lansarea electorală a PCRM

În cadrul şedinţei activului republican al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) a avut loc lansarea programului electoral al formaţiunii. Comuniştii se declară gata să intre în lupta pentru putere şi să o preia. Programul electoral al PCRM se întitulează “Moldova alege Victoria!” şi este axat pe trei direcţii prioritare: reconstrucţia socială, modernizarea economică, securitatea statului şi unitatea civică. Lansarea în campania electorală se va produce după înregistrarea formaţiunii de către Comisia Electorală Centrală. (sursa: PCRM)

Congresul “Mişcării Antimafie”

Congresul comun al “Mişcării Antimafie” şi al Partidului Pentru Neam şi Ţară (PpNŢ) s-a desfăşurat la Chişinău cu participarea a circa 600 de delegaţi. Potrivit liderului “Mişcării Antimafie”, Sergiu Mocanu, ei nu vor riposta dacă unele partide de orientare liberală îi vor ataca- În acelaşi timp, Partidul Democrat din Moldova şi Partidul Comuniştilor din Moldova CRM sînt declaraţi inamici şi adversari. Discursurile din cadrul Congresului s-au referit la lupta cu mafia şi acuzaţii la adresa omului de afaceri, Vladimir Plahotniuc. “Mişcarea Antimafie” şi PpNŢ promit alegătorilor o campanie electorală foarte stridentă şi gălăgioasă.

Campanie electorală paralelă în UTA Găgăuzia

În UTA Găgăuzia au fost anunţate alegerile pentru funcţia de Guvernator al autonomiei, care se vor desfăşura la 12 decembrie 2010, cea mai mare parte a campaniei electorale fiind suprapusă cu campania pentru alegerile parlamentare anticipate. La Congresul Mişcării “Edinaia Gagauzia” (“Găgăuzia Unită”), care a avut loc pe 9 octombrie 2010, s-a decis înaintarea în calitate de candidat pentru funcţia de guvernator a actualului deţinător al funcţiei respective, Mihail Formuzal. Înainte de a fi desemnat, Formuzal a făcut bilanţul activităţii sale în funcţia deţinută de aproape 4 ani şi s-a arătat nemulţumit de situaţia creată în administraţiile locale, unde există manifestări de protecţionism. (sursa: Publika TV)

Declaraţii şi comunicate de presă ale concurenţilor electorali