Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009Curier electoral

Curier electoral din 9 februarie 2009

|versiune pentru tipar|

Conturile blocate subminează pregătirea pentru alegeri în Chişinău

Autorităţile municipale au avertizat că blocarea timp de mai multe săptămîni a conturilor Primăriei municipiului Chişinău pune în pericol pregătirea pentru buna desfăşurare a alegerilor parlamentare în circumscripţia respectivă. Primarul general al capitale, Dorin Chirtoacă, a declarat că intenţionează să informeze CEC despre situaţia respectivă. El le-a sugerat responsabililor pentru organizarea alegerilor să negocieze cu agenţii economici posibilitatea de a achita mai tîrziu pentru serviciile ce ţin de pregătirea secţiilor de votare.

PLDM se consideră intimidat

Procuratura anticorupţie a prelungit cu trei luni calitatea de învinuit a liderului Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, în trei dosare penale pentru presupuse crime economice, săvîrşite cu mai mult de 10 ani în urmă. Vlad Filat a declarat că dosarele intentate împotriva lui fac parte din instrumentarul de intimidare, cu scopul împiedicării desfăşurării normale a campaniei PLDM.

PL apelează la instituţiile internaţionale pentru monitorizarea procesului electoral

Partidul Liberal (PL) a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia a învinuit partidul de guvernămînt de mimarea şi sabotarea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. PL a adresat un apel Consiliului Europei, Comisiei Europeane, altor organizaţii internaţionale şi SUA, cerînd implicarea lor în monitorizarea procesului electoral din Republica Moldova.

Pîine socială sau electorală?

Agenţia oficială “Moldpres” a anunţat că întreprinderea de panificaţie cu capital majoritar de stat “Franzeluţa” de la 9 februarie a micşorat cu începere de la 9 februarie şi preţurile la pastele făinoase cu 12%-15%, iar la achiziţionarea produselor în vrac preţul va fi mai mic cu 20%-25%. “Moldpres” numeşte pîinea ieftinită la recomandarea şefului statului, care este şi preşedinte al Partidului Comuniştilor (PCRM) — “pîine socială”. Formaţiunile de opoziţie o numesc “pîine electorală”.