Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009Curier electoral

Curier electoral din 28 martie 2009

|versiune pentru tipar|

PCRM este un partid al adevăraţilor internaţionalişti

“Nici o altă formaţiune politică din Moldova nu promovează într-o asemenea măsură ideile tolerantei polietnice precum le promovează PCRM care este singurul partid al adevăraţilor internaţionalişti”. O declaraţie în acest sens a făcut pe 28 martie Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, preşedintele PCRM, în cadrul unei întîlniri cu reprezentanţii organizaţiilor etnoculturale din ţară. Preşedintele PCRM a menţionat că alte partide care participă la campania electorală pentru alegerile parlamentare, spre deosebire de partidul de guvrenămînt, nu şi-au permis luxul să includă în listele lor ruşi, gagauzi, ucraineni, bulgari, evrei. Acea coeziune civică şi înţelegere care domină în societatea noastră începînd cu 2001 trebuie menţinută, a relevat Voronin, lansînd îndemnul de a vota pe 5 aprilie pacea, înţelegerea şi stabilitatea. Noi nu alegem partidul, noi alegem puterea, de noi toţi depinde cum va fi aceasta putere, — a subliniat Preşedintele. (Sursa: Moldpres)

PLDM despre “internaţionalismul” PCRM

În legătură cu interdicţiile de intrare în Republica Moldova, impuse cetăţenilor români la hotarul de pe Prut, Vlad Filat, deputat în Parlament şi Preşedinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), a depus azi la guvern o interpelare pe numele prim-ministrului Zinaida Greceanîi: În temeiul Legii cu privire la statutul deputatului în Parlament, înaintez prezenta interpelare. Începând cu data de 25 martie 2009, serviciul de grăniceri de la hotarul cu România le-au întrezis mai multor cetăţeni români accesul pe teritoriul Republicii Moldova. Sute de cetăţeni europeni, printre care studenţi, oameni de cultură şi ştiinţă sau delegaţi oficiali ai unor consilii judeţene, au fost întorşi de la vamă fără nicio explicaţie. Calific această situaţie drept una deosebit de gravă, care aduce Republicii Moldova prejudicii enorme atât în relaţiile sale cu România, cât şi cu Uniunea Europeană. Solicit să fiu informat, în regim de urgenţă, la ordinul cui au fost impuse aceste interdicţii de circulaţie, cine a executat ordinul şi de ce prevederi ale cadrului legal naţional şi european s-au prevalat? er organelor abilitate ale statului să investigheze cazul şi să tragă la răspundere, în conformitate cu legislaţia în vigoare, persoanele care s-au făcut vinovate de încălcarea dreptului la libera circulaţie pentru sute de cetăţeni cu paşapoarte europene.

MAE despre “internaţionalismul” PCRM

Mişcarea social-politică Acţiunea Europeană (MAE) semnalează un grav abuz al vameşilor moldoveni care au oprit două trupe româneşti să intre pe teritoriul Republicii Moldova fără nici o justificare legală. Trupele urmau să concerteze în cadrul unui eveniment organizat de MAE la Căuşeni. Cele două formaţii din România aveau toate documentele necesare pentru intrarea în Republic a , inclusiv un contract semnat cu reprezentanţii MAE, pentru a concerta în faţa locuitorilor din Căuşeni. Cu toate acestea, autorităţile vamale din punctul de frontieră Leuşeni i-au somat să facă cale întoarsă de la graniţă, oprindu-le astfel în mod abuziv intrarea în Republica. MAE condamnă acest abuz evident al vameşilor moldoveni, servili puterii comuniste şi practicilor de tip poliţienesc instrumentate de PCRM în ultimii opt ani de zile. “Este strigător la cer ca două trupe din România care, pe baza unui contract, veneau să concerteze în Republica , să nu fie lăsate să treacă graniţa dintr-un stat al Europei în altul. Avem toate motivele să credem că această acţiune a fost comandată de PCRM, partid deranjat în mod vizibil de lupta demarată de MAE împotriva corupţiei şi a comunismului din Republica”. (Sursa: comunicat MAE)