Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009Curier electoral

Curier electoral din 14 februarie 2009

|versiune pentru tipar|

Dragoste din partea PCRM

Concertul din Piaţa Marii Adunări Naţionale dedicat zilei îndrăgostiţilor “Saint Valentine’s Day” a fost transformat într-un show electoral al Partidului Comuniştilor. Scenă a fost flancată de afişe şi bannere care invitau tinerii să voteze pentru PCRM. (potrivit ştirilor UNIMEDIA)

PDM a acuzat PCRM de publicitate electorală pe bani publici

Partidul Democrat din Moldova (PDM) şi-a acuzat contracandidatul electoral PCRM de complicitate cu Instituţia Publică Naţională a Audiovizualului Compania (IPNA) “Teleradio-Moldova” pentru a beneficia de publicitate din bani publici. Potrivit PDM, IPNA “Teleradio Moldova” a primit autorizaţia primăriei Chişinău pentru a organiza un concert consacrat “Zilei îndrăgostiţilor”. În acelaşi timp, concurentul electoral PCRM, prin intermediul organizaţiei sale de tineret, “Uniunea Tineretului Comunist din Moldova” (UTCM), distribuie în rîndul orăşenilor fluturaşi (foi volante) prin care anunţa locuitorii capitalei despre organizarea de către numitul UTCM, împreună cu formaţiile ExNN, Delfin, Zdob şi Zdub, a unui concert în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Aceleaşi tipărituri conţineau o formă voalată a îndemnului de a vota în favoarea PCRM — în cuprinsul său este afişată imaginea unei tinere, pe maioul căreia este imprimat cuvîntul “Votez”, litera “e” din conţinutul căruia este redat sub forma unei seceri şi a ciocanului încrucişate, acestea din urmă fiind un element al simbolului electoral al PCRM.

“Dragoste adevărată” din partea PDM

De ziua îndrăgostiţilor “Saint Valentine’s Day” PDM) a desfăşurat în capitală şi în raione acţiuni publice cu genericul “Meriţi o dragoste adevărată”.

AMN va fi “mai aproape de oameni şi de nevoile lor”

Alianţa “Moldova Noastră” (AMN) şi-a prezentat public lista candidaţilor la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009. Potrivit liderului formaţiunii, Serafim Urechean, “AMN reprezintă cel mai puternic aliaj dintre înţelepciune şi tinereţe. Avem nevoie de cel puţin 600 mii de voturi pentru a produce schimbarea în ţară”. Festivitatea de prezentare a listei AMN a început cu binecuvântarea platformei electorale de către feţele bisericeşti, iar candidaţii au votat un apel către alegători, în care au promis că vor fi “mai aproape de oameni şi de nevoile lor”. (potrivit ştirilor Info-Prim Neo)

PL a demascat metodele PCRM

Partidul Liberal (PL) a dat în vileag metodele utilizate de PCRM împotriva contracandidaţilor — folosirea foştilor puşcăriaşi şi a studenţilor Academiei de Poliţie în lupta electorală. Potrivit vicepreşedintelui PL, Anatol Şalaru, la întîlnirea acestuia cu alegătorii din satele Isacova şi Selişte din raionul Orhei un grup de persoane care nu locuiesc în satele respective, au încercat să zădărnicească buna desfăşurare a întâlnirilor. Acest grup de mai mult de zece persoane, aflate în stare de ebrietate, a făcut uz de violenţă verbală şi de ameninţări cu aplicarea forţei fizice. În timpul discuţiilor cu acest grup, s-a putut constata că unii sînt studenţi ai Academiei de Poliţie “Ştefan cel Mare”, iar alţii — foşti deţinuţi de drept comun, care fuseseră înainte de aceasta chemaţi la poliţie, ameninţaţi cu fabricarea unor dosare, bătuţi şi şantajaţi ca să participe la acţiunile provocatoare împotriva PL.