Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2009Curier electoral

Curier electoral din 30 martie 2009

|versiune pentru tipar|

Alegătorii pot deja solicita actul de identitate provizoriu de tip F-9

Alegătorii care şi-au pierdut actele de identitate sau care deţin acte cu termen expirat, pot solicita începînd de astăzi, 30 martie, la Secţiile Evidenţă şi Documentare a Populaţiei actul de identitate provizoriu de tip F-9 cu menţiunile privind cetăţenia R. Moldova şi domiciliul titularului. Iurie Ciocan, secretarul CEC, a remarcat că în alegerile curente este pentru prima dată cînd termenul de eliberare a acestui tip de acte a început cu o săptămînă înainte de ziua votării. În scrutinele anteriore, în acest scop erau rezervate doar trei zile. Tot azi, Comisia Electorală a anunţat că, după alegerile Parlamentului din 5 aprilie, alegătorii vor avea posibilitatea de a-şi perfecta gratuit fişa de însoţire a buletinului de identitate în care va fi aplicată ştampila specială “ALEGERI 05.04.09”. Acest lucru se datorează faptului că anumiţi cetăţeni nu doresc ca această menţiune să figureze în fişele de însoţire ale buletinelor de identitate. (Sursa: Moldpres)

Posturile TV “Moldova 1”, “NIT”, “N4” si “EU TV” continua sa faca partizanat politic

Posturile de televiziune Moldova 1, NIT, N4 şi Eu TV, contrar prevederilor legale şi normelor profesionale, continuă să manifeste atitudine părtinitoare faţă de actorii politici, fapt ce afectează în continuare pluralismul de opinii şi echilibrul politico-social, “atât de necesare reflectării campaniei electorale”. Concluzia reiese din datele monitorizării prezenţei actorilor politici în programele a 7 posturi TV din 9 monitorizate (+ Prime şi 2 Plus care nu se implică în campania electorală) de un grup de ONG-uri sub egida Asociaţiei Presei Electronice (APEL), în perioada 4–17 martie 2009. APEL a prezentat luni, 30 martie, la o conferinţă de presă, rezultatele celui de-al treilea raport de monitorizare a televiziunilor în campania electorală. Staţiile TV susmenţionate continuă să ignore prevederile legale ce vizează modul de oglindire a campaniei electorale în ediţiile de ştiri, iar Eu TV şi N4 — şi în emisiunile difuzate. Totodată rezultatele monitorizării arată că Pro TV, TV7 şi TVC 21 practică un jurnalism apropiat de rigorile deontologice. La aceste 7 posturi tv, cel mai mare volum de publicitate au plasat până la 17 martie 2009 patru concurenţi electorali: PLDM, PCRM, AMN şi PSD. Monitorii semnalează difuzarea în această perioadă a unor spoturi publicitare neidentificate. Acestea au început a fi difuzate iniţial la două posturi (N4 şi NIT) în data de 10 martie, iar ulterior şi la alte canale. Proiectul “Monitorizarea prezenţei actorilor politici/electorali la principalele canale de televiziune în perioada preelectorală, electorală şi postelectorală a alegerilor parlamentare 2009” este finanţat de către Delegaţia Comisiei Europene în R. Moldova, cofinanţat de Fundaţia Soros-Moldova şi se desfăşoară în cadrul Coaliţiei Civice pentru Alegeri Libere şi Corecte — Coaliţia 2009. (Sursa: Info-Prim)

Petru Lucinschi îndeamnă alegătorii să voteze pentru o schimbare de generaţie

Ex-preşedintele Republicii Moldova, Petru Lucinschi, îndeamnă alegătorii să voteze la alegerile parlamentare din 5 aprilie pentru o schimbare de generaţie. În cadrul conferinţei de presă susţinute de Congresul Civic al ONG-urilor, Petru Lucinschi a spus că îndeamnă toţi oamenii în vîrstă din Moldova să înţeleagă că la 5 aprilie începe schimbarea de generaţie în Moldova. “Îndemn vîrstnicii să voteze pentru tineri şi să le dea voie acestora să conducă ţara. Mă bucur că avem tineri de 30–40 de ani talentaţi, bine pregătiţi şi patrioţi care, sînt sigur, vor putea conduce ţara”, a spus Lucinschi. El a îndemnat tineretul din Moldova să conştientizeze că viitorul este în mîinile lor. În opinia sa, există riscul ca alegerile să fie falsificate. “Îndemn societatea civilă, partidele politice, observatorii să fie foarte atenţi în ziua alegerilor şi să nu permită falsificarea alegerilor. Poate nu vom reuşi în totalitate să contracarăm acest fenomen, dar cel puţin nu vom permite să se realizeze tot ce se planifică”, a menţionat al doilea preşedinte al Moldovei. (Sursa: Infotag)

PLDM acuză PPCD de diversiuni

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) acuză Partidul Popular Creştin Democrat (PPCD) de organizarea de diversiuni împotriva sa. Într-un comunicat al PLDM se spune că, în ultimele zile, în mai multe localităţi ale republicii unde urmează să aibă loc întîlniri ale PLDM cu alegătorii, au fost lipite afişe “prin care oamenii sînt invitaţi la primărie, unde, chipurile, PLDM va «repartiza ajutoare materiale tuturor familiilor şi persoanelor nevoiaşe, care au cîte doi şi mai mulţi copii, persoanelor cu gradul de invaliditate I, II şi III, pensionarilor» etc.”. PLDM declară cu nu are nimic cu aceste anunţuri, “iar în urma investigaţiilor întreprinse s-a constatat că ele au fost distribuite de către reprezentanţii PPCD”. “Toate aceste acţiuni se fac cu scopul de a denigra imaginea PLDM şi de a crea impresia că noi cumpărăm alegătorii. Vom depune la Comisia Electorală Centrală, o sesizare oficială pentru a sancţiona PPCD pentru aceste tehnici murdare îndreptate împotriva PLDM”, susţine PLDM. (Sursa: Infotag)

Filiala Bălţi a PDM cheamă la solidaritate

Secţia Bălti a Partidului Democrat din Moldova (PDM) a lansat un apel în care îndeamnă formaţiunile politice locale la solidaritate în ultima săptămână de până la desfăşurarea scrutinului parlamentar. Apelul a fost făcut în contextul agresării unor reprezentanţi ai Alianţei Moldova Noastră (AMN) şi a unui consilier independent de către un grup de tineri, sportivi ai Clubului “Pankration”. PDM a condamnat “asemenea acte banditeşti”. Liderul staffului democraţilor din Bălţi, Ion Bodrug, spune că acest club sportiv privat se bucură de spijinul comuniştilor locali, dar şi de suportul autorităţilor locale, dominate de comunişti. În această situatie suntem înclinaţi să credem că actele de huliganism sunt dirijate de comuniştii locali, a spus Bodrug. (Sursa: Deca-Press)

AMN propune crearea unei comisii de anchetă a “regimului dictatorial”

Alianţa “Moldova Noastră”(AMN) susţine că primul lucru pe care în va face când va ajunge la guvernare este anchetarea actelor de corupţie şi încălcarea drepturilor omului, comise de actuala guvernare. Fracţiunea AMN din Parlament a depus luni, 30 martie, o iniţiativă legislativă, care prevede constituirea unei comisii de anchetă “pentru elucidarea consecinţelor regimului dictatorial al preşedintelui R. Moldova, Vladimir Voronin”. Potrivit liderului AMN, Serafim Urechean, comisia ar trebui să fie maximal competentă şi echidistantă, de aceea în activitatea ei urmează a fi atraşi jurişti calificaţi, experţi în dreptul internaţional, societatea civilă, iar activitatea ei să se desfăşoare în condiţii de maximă transparenţă. În aceeaşi zi, AMN a depus o sesizare la Procuratura Generală, prin a cerut instituţiei să pornească un proces penal în urma declaraţiilor în presă a fostului director general al Departamentului “Moldova-Vin” şi conducătorul combinatului de coniac “Aroma”, Semion Leva. Acesta a declarat pentru o publicaţie periodică precum că, începând cu anul 2003, combinatul a căzut în cercul intereselor lui Oleg Voronin, fiul preşedintelui Voronin. La întreprindere ar fi fost stabilită o taxă de la fiecare sticlă pentru exploatarea brandului “Belâi Aist”, într-un fond de cotizaţii al PCRM, controlat personal de preşedinte. În acest fel, în decursul a 5 ani, din bugetul statului ar fi fost sustrase peste 20 mln dolari SUA. (Sursa: Info-Prim)

Comunitatea Moldovenilor din România urează succese PCRM-ului

Comunitatea Moldovenilor din România a adresat Preşedintelui Partidului Comuniştilor din R. Moldova, Vladimir Voronin, un mesaj de susţinere în preajma alegerilor parlamentare din 5 aprilie anul curent. “În preajma scrutinului pentru alegerea Parlamentului R. Moldova, Vă rugăm să primiţi susţinerea noastră alături de sincerele urări de succes, putere şi sănătate”, se spune în mesajul Comunităţii. În scrisoare este exprimată convingerea că moldovenii vor vota pentru continuitate, identitate şi prosperitate. “Pe această cale Vă asigurăm de cele mai înalte sentimente de consideraţie şi gratitudine pentru tot ceea ce aţi făcut, în calitate de Preşedinte al R. Moldova, pentru moldovenii de pretutindeni”, se arată în mesajul Comunităţii Moldovenilor din România. (Sursa: Moldpres)

UCM este îngrijorată de o posibilă falsificare a alegerilor

Uniunea Centristă din Moldova (UCM) crede că în Moldova au fost create premise pentru ca alegerile parlamentare din 5 aprilie să fie falsificate. La conferinţa de presă susţinută pe 30 martie, Vasile Tarlev, liderul UCM, a spus că în listele electorale au fost incluse suplimentar 150 mii de persoane. “Ştim cu toţii că din 1987 mortalitatea în Moldova creşte, iar natalitatea scade, de aceea este foarte straniu de unde s-au luat aceste persoane”, a spus Tarlev. El mai afirmă că din luna noiembrie 2008 cetăţenii decedaţi nu mai sînt excluşi din listele electorale. “Practic, voturile acestor persoane ar putea fi falsificate. Noi considerăm că dacă Partidul Comuniştilor va acumula în aceste alegeri mai mult de 20%, atunci aceste alegeri au fost falsificate şi noi vom întreprinde acţiunile de rigoare”, a precizat Tarlev. El spune că sondajele în care UCM nu este cotată cu şanse de a accede în viitorul Parlament sînt falsificate. Liderul UCM a spus că în viitorul legislativ formaţiunea sa nu va face coaliţie cu partidele ce au trădat ţara. (Sursa: Infotag)

AMN afirmă că PCRM ar tipări 150 de mii de buletine de vot, iar CEC respinge informaţia

Liderul Alianţei Moldova Noastră (AMN) a cerut observatorilor internaţionali să se implice în verificarea informaţiei precum că, la una din tipografiile secrete ale “clanului Voronin”, s-ar tipări 150 mii de buletine de vot, care ar putea fi folosite la falsificarea alegerilor. Aceste afirmaţii nu au nicio bază legală şi sunt lipsite de argumente, consideră reprezentanţii Comisiei Electorale Centrale (CEC). “CEC a organizat tender la care au fost selectate 2 tipografii: Tipografia Centrală şi Tipografia «Universul». Doar în cadrul acestor două tipografii sunt tipărite buletinele de vot”, a declarat Iurie Ciocan, secretar al CEC. Sursa citată a mai menţionat că “tiparul buletinelor de vot are loc sub supravegherea observatorilor acreditaţi”. (Sursa: Info-Prim / portalul Omega)

CEC a mai acreditat 157 de observatori internaţionali

Comisia Electorală Centrală a acreditat luni, 30 martie 2009, observatori internaţionali pentru monitorizarea alegerilor parlamentare din 5 aprilie 2009, după cum urmează: 19 persoane în calitate de observatori internaţionali din partea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei; 75 de persoane în calitate de observatori internaţionali din partea Adunării Parlamentare a OSCE; 62 observatori internaţionali şi 20 de interpreţi din partea Biroului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (OSCE/BIDDO); 1 observator internaţional din partea Misiunii de observatori a Comunităţii Statelor Independente. (Sursa: comunicat CEC)

PLDM apelează la justiţie în legătură cu “îngrădirea dreptului la libera circulaţie”

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a atacat în instanţele naţionale şi la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului acţiunile ilegale şi abuzive ale regimului Voronn vizavi de îngrădirea dreptului la libera circulaţie pentru studenţii basarabeni, care îşi fac studiile la Iaşi, şi pentru cetăţenii României, posesori ai paşapoartelor europene. Într-un comunicat de presă, PLDM afirmă că acţiunile guvernării comuniste, care a încălcat în permanenţă drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, nu se încadrează în nicio normă legală şi morală. La 22 martie, autorităţile statului, prin intermediul Serviciului de Grăniceri, au interzis propriilor cetăţeni să intre pe teritoriul ţării, cerîndu-le explicaţii privind motivele pentru care vin acasă. Cei peste 50 de studenţi se deplasau la Chişinău, la mitingul organizat de PLDM “Votează fără frică”. A urmat expulzarea a doi cetăţeni români, Radu Popescu şi Răzvan Cazacu, care făceau parte din staful tehnic electoral al PLDM. În legătură cu aceste acţiuni, PLDM a depus în adresa Comisiei Europene şi a Parlamentului European un Memoriu despre cele ce se întîmplă la frontiera cu UE, despre ilegalităţile comise de guvernarea comunistă, în deosebi de la începutul campaniei electorale, rugînd totodată organismele europene să aibă în vedere să aceste acţiuni sunt convulsiile regimului comunist şi nu reprezintă poziţia şi voinţa poporului. (Sursa: comunicat PLDM)

MAE acuză PCRM de compromitere a unor concerte cu caracter electoral

Mişcarea Acţiunea Europeană (MAE) protestează public împotriva seriei de abuzuri la care este supusă de regimul comunist. Ultimul atac al PCRM la adresa MAE a avut loc duminică, 30 martie 2009, în Bălţi, unde administraţia locală condusă de comunişti a oprit un concert electoral organizat de MAE. Astfel, reprezentanţii reţelei electrice, la comanda PCRM, au refuzat să ofere acces la energie pentru ca formaţiile prezente să poată susţine concertul. Abuzul face parte dintr-o operaţiune mai amplă a PCRM la adresa MAE care include şi oprirea artiştilor formaţiei Class şi a cântăreţei Anda Adam de a intra în R. Moldova. Reamintim că atât Class, cât şi Anda Adam trebuiau să susţină două concerte electorale organizate de MAE. Cele două formaţii din România aveau toate documentele necesare pentru intrarea în R. Moldova, inclusiv un contract semnat cu reprezentanţii MAE. Cu toate acestea, grănicerii din punctul de frontieră Leuşeni i-au somat să facă cale întoarsă de la graniţă, oprindu-le astfel în mod abuziv intrarea în R. Moldova. MAE condamnă campania murdară şi violentă îndreptată împotriva sa şi consideră că aceasta este consecinţa luptei împotriva corupţiei declanşată de MAE, care i-a deranjat pe toţi politicienii pătaţi. (Sursa: comunicat MAE)

Pentru un Parlament Curat — 47 de candidaţi cu probleme de integritate

Iniţiativa Civică pentru un Parlament Curat (ICPC) a elaborat o listă de 47 de candidaţi cu probleme de integritate, între care sunt 30 de figuranţi pe lista pentru parlament a Partidului Comuniştilor (PCRM). “Integritatea morală a acestor persoane ridică anumite semne de întrebare. Nu e vorba de compromis, necompromis”, a declarat la o conferinţă de presă, directorul executiv al Asociaţiei Presei Independente, Petru Macovei. 40 de jurnalişti au studiat listele concurenţilor electorali, apoi Iniţiativa Civică pentru un Parlament Curat a oferit unui grup de jurişti să verifice rezultatele investigaţiilor, le-a coordonat cu partidele care au dorit să coopereze şi le-a dat publicităţii. Pe lista ICPC nu se află niciun candidat din partea Partidului Liberal, în schimb sunt dezvăluite acte de comportament dubios a şase candidaţi de la Uniunea Centristă, doi de la Partidul Democrat, patru de la PPCD. Broşura a fost tipărită în 200 de mii de exemplare care vor fi distribuite de cele 7 organizaţii neguvernamentale ce fac parte din Iniţiativa Civică pentru un Parlament Curat. (Sursa: Info-Prim)

La 5 aprilie se va putea vota şi în baza buletinelor de identitate cu termenul expirat

Comisia Electorală Centrală (CEC) a permis cetăţenilor Republicii Moldova să participe la votare, în ziua de 5 aprilie 2009, în baza buletinelor de identitate cu termen expirat. Conform datelor Ministerului Dezvoltării Informaţionale, 131 000 cetăţeni deţin acte de identitate cu valabilitatea expirată. Decizia de a permite acestei categorii de persoane să voteze vine în completarea eforturilor CEC de a asigura cît mai mulţi cetăţeni ai R. Moldova cu posibilitatea de a participa la scrutinul din acest an. De asemenea, Comisia anunţă despre posibilitatea alegătorilor, după alegerile Parlamentului din 5 aprilie 2009, de a-şi înlocui gratuit fişa de însoţire a buletinului de identitate în care a fost aplicată ştampila specială “ALEGERI 05.04.09”. (Sursa: comunicat CEC)

Exit poll-ul se va desfăşura în aproximativ 10% din secţiile de votare

Directorul Institutului de Politici Publice (IPP), Arcadie Barbăroşie, a anunţat că un exit poll se va desfăşura la 5 aprilie în 200 secţii de votare din toată ţara , începînd cu ora 07.00. “La ieşirea de la urne unii alegători, selectaţi arbitrar, vor fi rugaţi să răspundă la cîteva întrebări, după care vor primi o anchetă similară buletinului de vot, unde vor vota încă odată, după care vor arunca această anchetă într-o urnă sigilată. Dacă ieşirea la vot va fi de 60%, în sondaj vor fi implicaţi 8–10 mii alegători”. El a precizat că sondajele în teren vor fi efectuate de către două companii sociologice “CBS AXA” şi “IMAS” Inc. “În 2005, cînd prima dată am făcut un asemenea sondaj, rata de refuz de participare la sondaj a fost de 14–15%, acum estimăm că acesta va fi sub 10%”. Directorul IPP a îndemnat populaţia să nu se teamă să participe la sondaj. “Am lansat o campanie de informare, patru spoturi publicitare, în care arătam alegătorilor ce presupune acest exit poll şi care este scopul său. Atenţionăm că rezultatele sondajului, care vor fi date publicităţii la 5 aprilie, ora 21.00, sînt doar estimative”. În realizarea acestui sondaj, sînt implicate cca. 800 de persoane. Organizarea exit poll-ului se face cu susţinerea financiară a Fundaţiei Eurasia din resursele acordate de Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (SIDA) şi Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). (Sursa: Infotag)

PDM critică recentul Barometru de Opinie Publică realizat de Institutul de Politici Publice

Agresivitatea guvernării, dar şi a anumitor partide de opoziţie, care se taxează reciproc, provoacă dezorientarea cetăţenilor ceea ce poate provoca un absenteism masiv, a declarat preşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dumitru Diacov, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută luni, 30 martie. Pe acest fundal, vedem că există şi anumite interese ca lumea să fie dezorientată, or guvernarea, pentru a rămînea cu orice preţ la putere, face presiuni prin toţi şefii şi şefuleţii de care dispune, afirmă acesta. Liderul PDM a mai specificat că, atunci cînd toate partidele democratice vor verifica procesele-verbale de la secţiile de votare, în acelaşi timp ele nu pot verifica procesul de transmitere a rezultatelor scrutinului către CEC, pe acest segment fiind interpuse structurile Departamentului Dezvoltării Informaţionale şi persoane concrete cu sarcini concrete. PDM a comandat unei instituţii cu renume în domeniu un sondaj intern, rezultatele căruia diferă de sondajul făcut public recent, spune Diacov. Astfel, comuniştii au 26% de voturi, iar datele pentru partidele democratice indică o cu totul altă stare de lucruri, începînd cu ordinea concurenţilor şi terminînd cu procentele acumulate. PDM afirmă că dubiile privind calitatea şi rostul sondajului făcut public recent sînt confirmate şi de către faptul că aceloraşi instituţii le-a fost încredinţată efectuarea exit-pollurilor, ceea ce poate fi o acţiune de confirmare artificială a rezultatelor alegerilor. În situaţia în care există riscuri ca alegerile să fie fraudate, PD atenţionează opinia publică asupra acestui fapt şi declară că aceasta ar denatura aşteptările cetăţenilor şi poate provoca o destabilizare a situaţiei interne social-politice. (Sursa: notă informativă PDM)

MAE a organizat un marş împotriva corupţiei pe principala arteră a capitalei

Peste 7.000 de persoane au răspuns apelului Mişcării Acţiunea Europeană (MAE) de a participa duminică, 29 martie 2009, la un marş de protest împotriva corupţiei şi a abuzurilor statului comunist poliţienesc, organizat la Chişinău. Marşul MAE s-a desfăşurat pe traseul Calea Ieşilor — Ştefan cel Mare — Vlaicu Pârcălab şi s-a terminat cu un miting în sala de conferinţe a Hotelului Leogrand. Manifestanţii, veniţi din toate colţurile Moldovei, au scandat lozinci împotriva regimului comunist corupt: “Afară corupţia din ţară!”, “Jos PCRM!”; “Jos corupţii!”, “Expulzaţi-ne şi pe noi!”. Preşeditele MAE, Anatol Petrencu, a vorbit despre lupta declanşată împotriva corupţiei. “În lupta pentru Moldova europeană, duşmanul nostru este corupţia. Din cauza corupţiei au loc şi abuzurile şi toate relele din Moldova, iar comuniştii au ridicat corupţia la statut de politică de stat”, a declarat Petrencu. Vitalia Pavlicenco, deputat şi propunerea MAE pentru funcţia de Preşedinte al Parlamentului, a punctat şi ea pe marginea luptei pornite de MAE cu corupţia şi comunismul: “Noi, cei din MAE, am reuşit să coagulăm forţa a 5 partide democratice care au aderat la Pactul Naţional împotriva Corupţiei. MAE a supus acest document spre analiza societăţii civile care a apreciat angajamentele noastre privind măsurile anticorupţie drept unele menite să ne îndrepte către un stat de drept, democratic şi deschis către valorile europene”. (Sursa: comunicat MAE)

Liderul PDSMU: actuala conducere nu a făcut şi nu va face faţă luptei cu corupţia

Corupţia în Republica Moldova este un fenomen general recunoscut şi nu necesită demonstrare, afirmă liderul Partidului Dezvoltării Spirituale “Moldova Unită” (PDSMU), Ana Tcaci. Într-un interviu pentru Info-Prim Neo, ea a subliniat că nu este necesar de a convinge opinia publică de efectele dezastruoase ale acestui fenomen asupra dezvoltării normale a societăţi, degradării morale şi spirituale a unui popor. “Ca oricare alt fenomen, corupţia are anumite cauze care o generează. Corupţia apare acolo unde există un mediu favorabil. Şi anume: o stare de sărăcie avansată a populaţiei, o legislaţie imperfectă, o clasă politică axată în conducerea societăţii pe principiul de clientelă, dirijarea după bunul plac a organelor de justiţie de către cei aflaţi la putere şi, poate cel mai important moment, lipsa unui mecanism de control şi influenţă asupra puterii de către societatea civilă”, spune Tcaci. În concluzie, susţine liderul PDSMU, actuala conducerea nu a făcut şi nici nu va face faţă în lupta cu acest flagel, adăugând că această guvernare “poartă întreaga vină pentru cauzele ce generează corupţia în societatea noastră”. (Sursa: Info-Prim)

Vladimir Voronin huiduit de microbişti

În cadrul reprizei secunde a meciului de fotbal dintre selecţionatele Moldovei şi Elveţiei, jucat la finele săptămânii trecute pe stadionul Zimbru din Chişinău, în boxele instalate pe stadion a răsunat vocea crainicului care anunţa prezenţa la meci a preşedintelui ţării, Vladimir Voronin. Ca răspuns, tribunele au început să huiduiască. Uuuuu… este sunetul care a vuit în tribune preţ de câteva zeci de secunde atunci când numele lui Vladimir Voronin a fost pronunţat. Meciul, care conta pentru preliminarele Campionatului Mondial din 2010, s-a încheiat cu scorul de 0–2 în favoarea oaspeţilor. (Sursa: Unimedia)